Dva omiljena sosa, koja mnogi ljudi jedu svakog dana, koristeći ih kao priloge za sendviče, salate, roštilj i druga jela, mogu da naštete zdravlju. Majonez i kečap imaju mnogo kalorija, nezdravih masnoća, šećera i soli. Dijetolog Liza Ričards i doktor Erik Netkin objasnili su zašto su majonez i kečap štetni ako se često jedu i u velikim količinama.
Majonez
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA
CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
Doktor upozorava da je tradicionalan majonez na bazi jaja pun zasićenih masti koje stvaraju holesterol i zapušavaju krvne sudove, a štetan je i za jetru. Dok jetra radi na filtriranju viška masnoće i toksina iz majoneza, može postati opterećena. Iako je majonez koji je napravljen od zdravih ulja, poput maslinovog, možda bolja opcija, ipak je najbolje jesti ga u umerenim količinama, savetuje doktor za „She finds“.
Kečap
"Kečap je pun šećera, obično u obliku kukuruznog sirupa s velikom količinom fruktoze", kaže nutricionista. Preterano i redovno konzumiranje kečapa može doprineti insulinskoj rezistenciji i gojenju. To ima negativne posledice na zdravlje srca i krvnih sudova.
Bonus video: