Zapušavaju krvne sudove: Ove 2 namirnice su opasne za jetru i srce, a jedemo ih svaki dan!

Vesti 08.09.2024 14:51 0

Neki ljudi ove namirnice dodaju u skoro sva jela, sendviče, salate, a veoma su štetne za zdravlje.

žena

Shutterstock

Dva omiljena sosa, koja mnogi ljudi jedu svakog dana, koristeći ih kao priloge za sendviče, salate, roštilj i druga jela, mogu da naštete zdravlju. Majonez i kečap imaju mnogo kalorija, nezdravih masnoća, šećera i soli. Dijetolog Liza Ričards i doktor Erik Netkin objasnili su zašto su majonez i kečap štetni ako se često jedu i u velikim količinama.

Majonez

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

Doktor upozorava da je tradicionalan majonez na bazi jaja pun zasićenih masti koje stvaraju holesterol i zapušavaju krvne sudove, a štetan je i za jetru. Dok jetra radi na filtriranju viška masnoće i toksina iz majoneza, može postati opterećena. Iako je majonez koji je napravljen od zdravih ulja, poput maslinovog, možda bolja opcija, ipak je najbolje jesti ga u umerenim količinama, savetuje doktor za „She finds“.

kečap

Shutterstock

 

Kečap

"Kečap je pun šećera, obično u obliku kukuruznog sirupa s velikom količinom fruktoze", kaže nutricionista. Preterano i redovno konzumiranje kečapa može doprineti insulinskoj rezistenciji i gojenju. To ima negativne posledice na zdravlje srca i krvnih sudova.

Bonus video:

 

Gde držite ulje u kuhinji? Ovo je najgore mesto! #najzena #zena #fypシ #fyp #fypシ゚viral ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)