Oporavlja ispucale pete, leči kurje oko i gljivice: Jedna jeftina namirnica je pravi melem za vaša stopala

Vesti 15.08.2024 18:22 0

Namirnica koju sigurno imate u kući može da pomogne kod nekoliko problema sa stopalima.

žena

Shutterstock

Sigurno ga imate u kući, jer je glavni sastojak salata, a može da pomogne i kod problema sa stopalima. To je jabukovo sirće koje zahvaljujući svojim sastojcima oporavlja ispucale pete, leči žuljeve i gljivice na stopalima.

Za suve i ispucale pete

Natopite komad vate jabukovim sirćetom i namažite ispucale pete, pa ostavite vatu kao oblog, a onda obujte čarape. Uradite to uveče i ostavite da deluje preko noći. Ponovite tretman 2-3 puta nedeljno i koža peta će omekšati, pa ćete je začas skinuti turpijom za stopala.

stopala

Shutterstock

 

Za kurje oko

Da biste uklonili kurje oko sa stopala, izmrvite 3 tableta aspirina, pa dodajte kapljicu jabukovog sirćeta. Stavite smesu na kurje oko i umotajte u peškir, krpu ili zavoj i ostavite da odstoji 10 do 15 minuta, pa skinite i kamenom ili turpijom sa stopala uklonite mrtve ćelije kože.

Za gljivice

U lavor sipajte toplu vodu i jednaku količinu jabukovog sirćeta, odnosno vodu i sirće u razmeri 1:1. Potopite stopala i ostavite tako 30 minuta, a najvažnije je da ih potpuno osušite nakon što izvadite stopala iz ove kupke. Ponavljajte svakodnevno, ali ne više od tri puta dnevno.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading