Za manje od minut rešite nepodnošljivu migrenu: Lekar savetuje da probate ovo, provereno deluje

Nedeljko Tišanović Vesti 16.08.2024 08:01 0

Svako ko se bori sa hroničnim migrenama zna da je to pravo mučenje i da često ni lekovi ni drugi tretmani ne pomažu. Ipak, postoji jedan neobičan način za ublažavanje tih bolnih glavobolja.

Shutterstock

Shutterstock

Visoke temperature, promena barometarskog pritiska, izlaganje suncu i visoka vlažnost mogu izazvati glavobolje, posebno kod osoba koje su sklone migrenama. Iako stručnjaci nisu potpuno sigurni u mehanizam, toplota može pokrenuti procese koji dovode do glavobolja.

Ekstremna dehidracija može smanjiti volumen mozga i suziti krvne sudove, što može uzrokovati bol. U težim slučajevima, toplota može uticati na funkciju neurona u mozgu.

Jedan neobičan metod za ublažavanje migrena privukao je pažnju na Instagramu. Devojka je podelila kako je rešila višegodišnji problem sa migrenama koristeći vrelu vodu.

Postupak je jednostavan: zagrijte vodu, ohladite je do podnošljivog nivoa, sipajte je u lavor i stanite unutra. Ona tvrdi da se bol počeo smanjivati skoro odmah, a njen metod je potvrdio i doktor Miro Figura, anesteziolog. Prema njegovim rečima, postoji jednostavno naučno objašnjenje za ovaj način ublažavanja migrena.

Kažete da će topla voda pomoći u ublažavanju simptoma migrene, bez neželjenih posledica? Pa, odgovor je potvrdan. Pod uticajem tople vode, krvni sudovi u stopalima se šire, i krv se usmerava od glave. A to smanjuje pritisak na krvne sudove koji izazivaju migrenu — napomenuo je doktor Figura, piše Express.co.uk.

Čak i ako imate sumnje u efikasnost ovog metoda, nema ništa loše u tome da ga probate, jer svaki način koji može ublažiti povremeni neizdrživi bol u glavi veoma je koristan.

Naravno, mnogo komentara se nizalo, a jedan od njih je bio:

Ovo sigurno deluje, moja baka je to radila svaki put kada dobije migrenu!

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading