Usporava starenje, a tajna je u jednom sastojku: Dženifer Aniston se kune u ovu terapiju zbog koje je Holivud odlepio

Tatjana Badarević Vesti 07.08.2024 09:33 0

NAD je molekul koji se u telu proizvodi prirodno, a sada se može naći i u obliku tableta, tečnosti i infuzije.

Dženifer Aniston

Shutterstock

 

Slavne zvezde često traže različite načine kako izgledati što mršavije, lepše, mlađe... Već neko vreme među njima je popularan lek za mršavljenje uz pomoć kojeg su neki u potpunosti promenili izgled, a sad se među njima pojavio novi trend.

U Americi je sve popularnija terapija s molekulom NAD-a, koja se u telu proizvodi prirodno, a sada se može naći i u obliku tableta, tečnosti i infuzije. U poslednje vreme se terapiji podvrgavaju brojne slavne zvezde, među njima i Hejli Biber, Kim Kardašijan, Kendal Džener i Džoi Rogan. Navodno se istoj terapiji podvrgla i Dženifer Aniston. NAD im pomaže da se osećaju energičnije, zdravije, a samim time i mlađe, prenosi Daily Mail.

"Idem na NAD do kraja života i nikad neću ostariti", rekla je Hejli u jednoj epizodi showa "The Kardashians".

 

 

Nedavna istraživanja na miševima su pokazala da bi ovaj lek zapravo mogao imati učinka. Rezultati su pokazali da bi povećavanje NAD-a u telu moglo produžiti životni vek za 8 %.

Nikotinamid adenin dinukleotid (NAD) je molekul koji naše telo proizvodi, a koja pomaže stvoriti i zaštititi DNA, generisati energiju i stvoriti nove ćelije. Kada smo mlađi, naše telo proizvodi više NAD-a, a starenjem se njegovi nivoi smanjuju.

Iako su neka istraživanja pokazala da bi povećavanje NAD-a u telu moglo pomoći u borbi protiv starenja, naučnici upozoravaju da još uvek ne postoji proizvod s kojim naše telo može koristiti NAD na isti način na koji ga koristi kad ga prirodno stvori. Uprkos njihovim upozorenjima tablete i tečnosti koristi sve više ljudi.

"Imam više energije, osećam se živahno. Osećam se odlično", rekao je ranije Džoi Rogan, a terapiju je pohvalila i Kortni Kardašijan.

Oni koji se pak odluče podvrgnuti terapiji iako još uvek ne postoji siguran način za istu, moraće da izdvoje pozamašan iznos novca za istu. Kako prenose strani mediji, cena terapije zavisi od brenda leka. Kim Kardašijan za svoju terapiju daje 84 dolara po 100 mililitara, dok neki brendovi nude 120 paketa za 39 dolara. Cene terapije infuzijom se kreću od 500 do 2000 dolara.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading