Trudite se da smršate? Doktorka kaže da ovo voće ne smete ni da pomirišete!

Vesti 06.08.2024 14:01 0

Doktorka kaže da, kada želite da skinete višak kilograma, ne smete da jedete određene vrste voća.

doktorka

Printscreen/Youtube

Svi znaju da izbegavanje prerađene hrane, slatkiša i slatkih napitaka, belog hleba i pržene hrane pomaže u mršavljenju i očuvanju zdravlja, ali doktorka Dženin Bovring savetuje oprez pri konzumiranju određenog voća, jer sadrži veliku količinu šećera. Doktorka smatra da ovo voće treba izbegavati kada želite da smršate:

Banane

Banane imaju visok sadržaj šećera. Klinika Klivlend navodi da jedna banana sadrži više od 15 grama šećera, što je količina koja se nalazi u slatkim poslasticama, poput krofne sa glazurom. Doktorka kaže da, ako volite banane, treba da ih jedete kad su zelenije jer sadrže otporniji skrob koji deluje kao dijetalna vlakna.

dijeta

Shutterstock

 

Grožđe

Grožđe je bogato antioksidantima, vitaminima C i K, i dobar je izbor za osobe s visokim pritiskom. Međutim, s 15 grama šećera u šoljici grožđa, doktorka preporučuje da ga izbegavate tokom procesa mršavljenja.

Trešnje

Klinika Klivlend navodi da šoljica trešanja sadrži oko 19 grama šećera, što je jednako količini šećera u čokoladici. Zato ih treba izbegavati kada ste na dijeti. Ali trešnje su bogate antioksidantima koji štite srce od oštećenja, imaju visok sadržaj melatonina koji pomaže da bolje spavate, a sadrže i sastojak koji je dobar za bolove u zglobovima.

dijeta

Shutterstock

 

Ananas

Iako ananas ima mnoge zdravstvene prednosti, uključujući visok sadržaj vitamina C i mangana, doktorka ističe da jedna šoljica iseckanog ananasa sadrži preko 16 grama šećera, što može uticati na ciljeve mršavljenja.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading