Boja kupaćeg kostima može vam sačuvati zdravlje: Nijansa je od presudnog značaja, a stručnjaci otkrivaju i kako

Tatjana Badarević Vesti 30.07.2024 20:30 0

Stručnjaci preporučuju svetle i kontrastne boje za optimalnu vidljivost i bezbednost u vodi.

kupaći

Shutterstock

 

Visoke temperature često podrazumevaju aktivnosti u vodi kako biste se rashladili. Međutim, ključno je uzeti u obzir izloženost UV zracima i sigurnost vode. Da li ste znali da boja vašeg kupaćeg kostima može uticati na vašu vidljivost i bezbednost u vodi? Osim toga, određene tkanine mogu smanjiti izloženost UV zračenju.

Boja kupaćeg kostima i UV zračenje

Razmotrite boju svog kupaćeg kostima ili odeće zbog njenih zaštitnih svojstava od UV zraka. Evo nekoliko saveta.

Tamnije boje pružaju veću UV zaštitu od svetlijih. Odlučite se za plavu ili crnu umesto bele ili pastelne boje.

Svetle i neonske boje nude bolju zaštitu od bledih boja. Odaberite jarko narandžastu ili neonsko ružičastu umesto svetloplave ili bledožute

kupaći

Shutterstock

 

 

Tamne i svetle boje apsorbuju više UV zraka, smanjujući količinu koja dopire do vaše kože. Sintetički materijali poput poliestera i najlona, ​​sa svojim tesnim tkanjem, takođe su bolji u blokiranju UV zraka od pamuka.

Boja i vidljivost kupaćeg kostima u vodi

Vidljivost vašeg kupaćeg kostima u vodi ključna je za sigurnost. Istraživanje Alive Solutions, firme za bezbednost u vodi, pokazalo je da se boje kupaćih kostima razlikuju u vodi nego na kopnu.

U jezerima, koja su često slabo pregledna, najbolje su svetle i kontrastne boje poput neonske narandžaste, žute i zelene.

Stručnjaci preporučuju svetle i kontrastne boje za optimalnu vidljivost i bezbednost u bazenima i jezerima.

Na osnovu istraživanja, neonsko narandžasta i slične boje siguran su izbor za kupaće kostime. Čvrsto tkani sintetički materijali nude veću UV zaštitu od prirodnih vlakana.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading