Provereno ublažava ujed komarca: Namažite mesta ovom namirnicom, nepodnošljiv svrab prestaje istog trenutka!

Vesti 23.07.2024 13:20 0

Jedna majka je pronašla odličan prirodan način da zaustavi svrab koji nastaje usled ujeda komaraca.

komarci

Shutterstock

Ako ste isprobali sve i svašta, a ujedi komaraca su vas i dalje konstantno svrbeli, isprobajte trik kojim se služi jedna majka. Ona je na detetu to isprobala i tvrdi da je pomoglo. Svrab od ujeda komaraca je odmah prestao.

Kora banane je spas

"Oljuštite bananu i unutrašnjom stranom kore istrljajte nežno ujede komaraca", napisala je ova majka ispod fotografije koju je objavila na Instagramu, a na kojoj se vidi kako detetu trlja ujede komaraca unutrašnjom stranom kore banane. Svrab prestaje u sekundi.

komarci

Shutterstock

 

Ljudi na društvenim mrežama bili su oduševljeni njenim trikom. "Uopšte nisam znala. Komarci me vole i ubodi mi postanu stvarno užasni. Moraću ovo da probam sledeći put", glasio je jedan komentar. Jedna majka rekla je da njenu ćerku napadaju stalno komarci: "Nema veze koliko spreja potrošimo na nju, uvek je sva izbodena. Ovo ćemo isprobati sledeći put."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Levi Jensen (@emilyxlevi)

 

Pomaže i luk

Svrab i otok koji su nastali usled ujeda komaraca prestaju kada se mesto istrlja unutrašnjom korom banane zahvaljujući tome što ona ima prirodna ulja koja ublažavaju te tegobe. Istraživanja su pokazala da kod ujeda komaraca mogu da pomognu crni luk i banana. Komadom crnog luka takođe treba blago preći preko ujeda.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading