Napitak koji smanjuje unos kalorija za 73.000 godišnje: Vrhunski za mršavljenje + dobar za hidrataciju, a treba vam samo jedna namirnica

Nedeljko Tišanović Vesti 18.07.2024 13:35 0

Primetićete neverovatne rezultate.

Shutterstock

Shutterstock

Osvežavajući napitak od vode i krastavca postaje sve popularniji među ljudima koje brinu o svom zdravlju. Ovaj jednostavan napitak ne samo da je ukusan, već donosi brojne zdravstvene prednosti, a može vam pomoći da godišnje smanjite unos kalorija za čak 73.000.

Dodavanje krastavca vodi može značajno poboljšati hidrataciju. Redovna hidratacija je ključna za održavanje optimalnog nivoa energije i poboljšanje varenja. Nedostatak tečnosti može dovesti do glavobolje, umora i niskog krvnog pritiska, stoga je važno unositi dovoljno tečnosti tokom dana.

krastavac

Shutterstock

 

 

Krastavac je izuzetno hranljiv povrća. Konzumiranjem kriški krastavca nakon što popijete vodu unosite važna vlakna, kalcijum, gvožđe, magnezijum, fosfor, cink i vitamin K. Ovi hranljivi sastojci su ključni za održavanje zdravlja organizma.

Krastavci su bogati antioksidantima poput vitamina C, beta karotena i mangana. Ovi antioksidanti štite telo od slobodnih radikala koji mogu izazvati oksidativni stres i doprineti razvoju različitih bolesti, uključujući srčane bolesti i rak.

Shutterstock

Shutterstock

 

 

Voda sa dodatkom krastavca može biti odličan saveznik u procesu mršavljenja, posebno ako je pijete umesto zaslađenih napitaka. Krastavci su niskokalorični, sadrže samo oko 14 kalorija na 100 grama. Zamena visokokaloričnih napitaka vodom sa krastavcima može značajno smanjiti unos kalorija, što može rezultirati gubitkom 73.000 kalorija godišnje.

 

Bonus video: 

 

@najzena.rs Supermodel i od nedavno voditeljka Danijela Dimitrovska ispred naše kamere napravila je ukusnu, brzu i zdravu salatu za sve dame koje su žurbi, a paze na svoju liniju. Podelite sa nama kako vam se dopao ovaj recept kada ga isprobate 😋 #zena #najzena #fyp #foryoupage #foryou #fpyシ #fypシ゚viral #danijeladimitrovska ♬ Synchronize (Instrumental) - Milky Chance

 

Komentari (0)
Loading