Zauvek će vam se smučiti cigarete: Istraživanja pokazuju kakav efekat ima pušenje, i to ne samo na naš život, ovo je još gore!

Vesti 17.07.2024 09:49 0

Nekoliko studija o nikotinu i libidu sugeriše da upotreba nikotina, posebno pušenje cigareta, može negativno uticati na nagon...

pušenje

Shutterstock

Milioni ljudi svakodnevno konzumiraju nikotin i duvanske proizvode, a istraživanja su pokazala da oni mogu imati ozbiljne posledice po vaše zdravlje, uključujući moguće promene u  polnim hormonima i se**alnoj funkciji.

Da li nikotin utiče na se**alni nagon kod muškaraca?

Nekoliko studija o nikotinu i libidu sugeriše da upotreba nikotina, posebno pušenje cigareta, može negativno uticati na se**alni nagon kod muškaraca.

Cigara

Shutterstock

 

U jednoj studiji, istraživači su otkrili da zavisnost od nikotina dovodi do se**alne disfunkcije u oblastima koje se odnose na se**alni nagon, uzbuđenje, erekciju, pa čak i orgazam.

Dok istraživanje ukazuje na vezu između upotrebe nikotina i smanjenog se**alnog nagona, još uvek nije jasno kako nikotin utiče na libido. Ali to može biti zbog efekta nikotina na nervni sistem i hormone, koji su u velikoj meri odgovorni za našu se***alnu želju, uzbuđenje i još mnogo toga.

Da li nikotin utiče na se**alni nagon kod žena?

Stručnjaci su sproveli nekoliko studija o se**alnoj disfunkciji kod žena i izgleda da nikotin ima negativan uticaj na libido kod žena.

par

Shutterstock

 

Istaživanja su pokazala da je kod žena sa zavisnošću od nikotina, rizik od se**alne disfunkcije bio je skoro tri puta veći.

Da li prestanak konzumiranja nikotina poboljšava se**alni nagon?

Iako istraživanja sugerišu da nikotin može smanjiti se**alni nagon, postoji malo istraživanja o tome kako prestanak nikotina može poboljšati se**alni nagon. Međutim, jedna studija koja istražuje ovu temu otkrila je da prestanak pušenja zapravo može biti od koristi za libido.

Ona je otkrila da je prestanak pušenja jedan od faktora koji doprinose povećanju se**alne funkcije u godini do dve nakon prestanka.

Naravno, ova studija je otkrila se**alna poboljšanja samo kod jedne grupe pojedinaca, pa potrebno je više istraživanja da bi se zaključilo da li prestanak konzumacije nikotina može pomoći u poboljšanju se**alnog nagona kod veće populacije ljudi, piše Healthline

 

 

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading