Ovo je greška koju pravite, a izaziva obilno znojenje — prestanite odmah: Dermatološkinja upozorila na rutinu koju hitno mora da se promenite

Nedeljko Tišanović Vesti 17.07.2024 09:18 0

Jeste li znali za ovu razliku?

Shutterstock

Shutterstock

Toplotni talas koji je zahvatio Srbiju utiče na sve aspekte našeg života. Pored zdravstvenog stanja o kojem treba najviše da brinemo, mnogi dodatnu brigu imaju i oko povećanog znojenja usled visokih temperatura. Kako govori dermatološkinja dr Adel, naš kozmetički kutak može biti potencijelni krivac za to. 

Dezodoransi ne rade apsolutno ništa u vašoj borbi protiv znojenja. Jedina usluga koju vam ovi kozmetički proizvodi pružaju je da "maskiraju" neprijatan miris znoja. Iskreno, većina njih ne radi dobro rekla je lekarka.

Ona je dodala da je bolje koristiti antiperspirant koji će za razliku od dezodoransa i time stavlja naglasak da je on bolji izbor u ovim vrelim danima. 

žena

Shutterstock

 

 

Zaista je važno da uveče nanesete antiperspirant na ključne delove tela. Znam da zvuči čudno, ali verujte mi na reč. Ako uveče nanesete antiperspirant ispod pazuha, sledećeg dana će delovati mnogo bolje jer tokom sna, znojne žlezde odmaraju, pa će se antiperspirant mnogo bolje upijati i mnogo bolje delovati sutradan — savetovala pratioce na TikTok-u.

U čemu je razlika?

Dezodoransi su namijenjeni prikrivanju mirisa znoja, ali ne utiču na količinu znojenja. Većina njihovih formula sadrži alkohol koji mijenja pH vaše kože, čime smanjuje razvoj bakterija koje uzrokuju neugodan miris.

S druge strane, antiperspiranti obično sadrže aluminijum hlorid koji privremeno blokira znojne žlezde, smanjujući tako količinu znojenja.

Bonus video:

Komentari (0)
Loading