Ovako će vam dezodorans trajati ceo dan: Izbegnite grešku zbog koje miris brzo ispari ispod pazuha, dermatlog savetuje kako

Vesti 09.07.2024 13:11 0

Ujutru naprskate dezodorans ispod pazuha, a već posle nekoliko sati više ne osećate njegov miris? To se više neće dešavati

žena

Shutterstock

Greška koju mnogi prave prilikom nanošenja dezodoransa, dovodi do njegove smanjene efikasnosti pa ne može dugo da zaštiti od znoja i stvaranja neprijatnog mirisa. Šta treba izbegavati, objasnila je britanska doktorka Don Harper.

1. Ne stavljajte dezodorans odmah nakon tuširanja

Ovu grešku pravi veliki broj ljudi, jer je svima logično da nanesemo dezodorans posle tuširanja, a zapravo u tome nema logike. Naime, mokra koža gotovo ništa ne upija, posebno dezodorans, pa će on najvećim delom završiti na odeći i neće neutralisati neprijatan miris usled znojenja.

dezodorans

Shutterstock

 

2. Ne prskajte ga ujutru

Doktorka Harper savetuje da se dezodorans stavi uveče, pre spavanja, a ne ujutru nakon buđenja, jer tako ima dugotrajniji efekat. Ona kaže da je posle nanošenja dezodoransa uveče dobro ujutru oprati pazuhe sapunom i vodom.

3. Ne oblačite se odmah nakon nanošenja

Mnogi ljudi to rade, ali doktorka Harper napominje da treba sačekati da se dezodorans osuši na koži posle prskanja, pa se tek onda obući.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading