Skapavate od gladi, a salo na stomaku ostaje: Zbog greške sa skrivenim kalorijama ne možemo da smršamo

Slobodanka Ćorić Vesti 12.07.2024 12:27 0

Ako radite bezbroj vežbi za trbušne mišiće i isprobavate različite dijete, ali i dalje ne možete da se rešite viška masnoće oko stomaka, verovatno je to razlog

nadimanje

Shutterstock

Sigurni ste da se borite da skinete salo sa stomaka, iako već primenjujete dijetu i redovno vežbate?

Možda pravite nekoliko ključnih grešaka, tvrdi stručnjakinja. Jenna Rizo, fitnes influenserka i online trenerica, pomaže ženama da postignu formu na prirodan način putem ishrane i vežbanja.

"Ako radite bezbroj vežbi za trbušne mišiće i isprobavate različite dijete, ali i dalje ne možete da se rešite viška masnoće oko stomaka, verovatno je to razlog. Kroz dugogodišnje iskustvo, naučila sam kako da identifikujem zašto određeni plan ne daje željene rezultate, a često se sve svodi na tri ključne stvari", istakla je Rizo.

Prva greška je u tome što mnogi misle da jedu zdravo, dok zapravo konzumiraju hranu koja sadrži "skrivene" kalorije kao što su smutiji, acai činije, orašasti plodovi, granola i voćne pahuljice, kao i neki keto proizvodi. Rizo napominje da ovi proizvodi nisu nužno loši, ali da njihova visoka kaloričnost može dovesti do prekomernog unosa.

"Kada je u pitanju gubitak težine, ključno je da unosimo manje kalorija nego što naše telo sagoreva tokom dana", naglašava ona.

Druga greška je "varanje" vikendom, kada mnogi nadoknađuju kalorije koje su tokom nedelje uspešno izgubili. Rizo savetuje da se održava balans i da se ne opušta previše tokom vikenda kako bi se izbeglo rušenje napretka postignutog tokom sedmice.

"Treće, često se podcenjuje unos kalorija", dodaje Rizo. Ona preporučuje praćenje kalorijskog unosa kako bi se osiguralo da se sve drži pod kontrolom i da se izbegne preterivanje.

Komentari (0)
Loading