Kako ćete obući bikini ovog leta? Lako! 5 namirnica koje munjevito tope celulit

Nedeljko Tišanović Vesti 10.07.2024 16:44 0

Više nećete ni sekunde misliti o ovome...

Shutterstock

Shutterstock

Više od 80% žena starijih od 20 godina razvije celulit u nekom trenutku svog života. Iako je kod mnog neprimetan, ove male rupice mogu učiniti da se osećate neprijatno u sopstvenoj koži. Srećom, postoji mnogo namirnica koje povećavaju hidrataciju, pojačavaju kolagen i ispiraju toksine kako bi sprečile i smanjile pojavu celulita. Dodavanje ovih pet namirnica u vašu ishranu će vas staviti na put ka postizanju glatke kože zbog koje ćete se osećati samopouzdanije.

Zeleniš

Lisnato povrće poput spanaća, kelja i kupusa prepuno je raznih hranljivih antioksidanata i vitamina koji su odlični u sprečavanju neželjenog povećanja telesne težine. Ovo moćno povrće je takođe puno vlakana i magnezijuma koji pomažu u hidrataciji ćelija kože i tako prečava razvoj celulita. I, najbolje od svega, super ih je lako uključiti u vašu ishranu! 

zelena salata

Shutterstock

 

 

Borovnice

Bobice su inače bogate antioksidansima poput kupina i borovnica i odlične su za izbacivanje štetnih toksina iz tela i sprečavanje znakova starenja. Ove slatke, ukusne bobice mogu poboljšati proizvodnju kolagena i podstaći rast nove kože – što rezultira poboljšanim tonom i teksturom kože. Uživajte u ukusnom doručku tako što ćete ih dodati u svoje palačinke, zob ili jogurt, i bićete na putu da smanjite celulit!

 
povrće

Shutterstock

 

 

Losos i tunjevina

Losos i tunjevina sadrže velike količine Omega-3 masnih kiselina koje pomažu u smanjenju upale i održavaju kožu snažnom i gipkom. Ove zdrave masti takođe naporno rade na povećanju cirkulacije, jačanju limfnog sistema i održavanju hidratacije kože. Pokušajte da jedete najmanje tri obroka sa ribom nedeljno i brzo ćete videti prednosti na delu.

Kako ćete obući bikini ovog leta? Lako! 5 namirnica koje munjevito tope celulit

Shutterstock

 

 

Citrusi

Citrusi poput grejpfruta, pomorandže i limuna ispunjeni su vitaminom C i ne samo da nam pomažu u borbi protiv prehlade, već i pomažu u obnovi i obnavljanju kože. Ovi sočni plodovi daju antiinflamatorne hranljive materije i hidrataciju koja je potrebna telu za proizvodnju kolagena. Kombinujte svoje omiljeno citrusno voće sa zdravim proteinima i mastima i imaćete savršenu užinu koja će vam pomoći u borbi protiv celulita.

limun

Shutterstock

 

 

Integralne žitarice

Hrana od celog zrna sa visokim sadržajem vlakana odlična je za normalizaciju probavnog sistema. Vlakna pomažu telu da brzo ukloni toksine, smanjujući masnoću na stomaku pre nego što se pretvori u celulit. Možete jesti vlakna tokom celog dana uz razne proizvode od celog zrna kao što su hleb, ovsena kaša – pa čak i testenina! I kao bonus, hrana ispunjena vlaknima pomaže da se duže osećate sito, tako da je manje verovatno da ćete grickati tokom dana.

 

Uključivanje ove ukusne hrane u vašu ishranu može napraviti veliku razliku u održavanju vaše kože glatkom i lepom. 

 

@najzena.rs Koji odevni predmet svaka žena mora da ima u ormaru? 👖👗👚 #najzena #zena #fyp #fypシ #foryoupage #fypシ゚viral ♬ original sound - Najzena.rs


 

 

Komentari (0)
Loading