Nutricionista otkriva: Ove 3 vrste voća pomažu mršavljenje, kod nas ih sada ima u izobilju

Vesti 03.07.2024 08:02 0

Voće je odlična užina, bogato je vitaminima, a dijetolog kaže da može da pomogne i u mršavljenju.

žena

Shutterstock

Neke vrste voća su bogate hranljivim materijama, antioksidantima i vlaknima koji pomažu izbacivanje štetnih materija iz tela, ubrzavaju metabolizam i tako pomažu mršavljenje, tvrdi američki dijetolog i nutricionista Pola Doebrič.

Limun

Limun sadrži vlakna bogata pektinom, koja pomažu u smanjenju gladi i održavanju osećaja sitosti. Konzumiranje vode s limunom može poboljšati hidrataciju organizma, što je važno za održavanje metabolizma i celokupnog zdravlja.

Borovnice

Borovnice su bogate vitaminima i mineralima koji poboljšavaju metaboličku funkciju, pomažući telu da bolje sagoreva kalorije. Imaju nizak glikemijski indeks, što pomaže regulisanje nivoa šećera u krvi i smanjuje skladištenje masti. "Borovnice su prepune antioksidanata, vitamina C, folata i kalijuma. Takođe su odličan izvor vlakana", ističe nutricionista.

voće

Shutterstock

 

Maline

Visok sadržaj vlakana u malinama podstiče varenje i redovno pražnjenje creva. Vitamini i minerali u malinama, poput mangana, ubrzavaju metabolizam, što može doprineti mršavljenju. "Maline su odličan izvor vitamina C, vlakana i mangana", napominje nutricionista.

Crveno grožđe

Prirodna slatkoća grožđa može obuzdati želju za unošenjem šećera, odnosno slatkiša koji su puni kalorija, kao i slanih grickalica koje takođe goje. Osim toga, crveno grožđe je dobro za održavanje dobrog rada metabolizma, ističe doktorka.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading