Kako prepoznati dehidrataciju? Farmaceut otkriva 6 ključnih simptoma i daje važne preporuke za toplo vreme

Vesti 03.07.2024 09:48 0

Ako vam ovi znaci smetaju, svakako počnite da pijete više....

žena

Shutterstock

Zdravstveni stručnjaci su otkrili šest simptoma dehidratacije na koje treba obratiti pažnju kako temperatura raste, kao i pet saveta koji će vam pomoći da ostanete hidrirani.

Farmaceut Navin Kosla je rekao da visoke temperature mogu predstavljati ozbiljan rizik po zdravlje onih koji su u ugroženoj kategoriji, zbog čega je ključno ostati hidrirani, ostati u hladu i koristiti kremu za sunčanje tokom dana.

Da biste se osećali dobro i zdravo tokom ovih vrućih perioda, važno je da budete hidrirani. Nemojte uzimati vodu za piće zdravo za gotovo tokom toplotnog talasa - to je zaista važno.

voda

Shutterstock

 

,,Preporučujem da pijete 20 odsto više vode od uobičajenog unosa i da konzumaciju čaja, kafe, alkoholnih i zašećerenih pića zamenite vodom. Ova promena možda neće biti po ukusu svima, pa možete da dodate voće u piće. Boja i miris vašeg urina je ključni pokazatelj kada je u pitanju dehidracija i trebalo bi da vam bude jasno da li je tamno žute boje i ima jak miris“, objasnio je Kosla.

Jasan pokazatelj dehidratacije je boja vašeg urina. Kada se hidrira, trebalo bi da bude providno-svetlo žuta, ali u nedostatku tečnosti može da postane mnogo tamnija i da ima jak miris. Odlazak u toalet manje od četiri puta dnevno tokom toplotnog talasa takođe je znak dehidratacije. Ako vam ovi znaci smetaju, svakako počnite da pijete više, prenosi Glaucestershire Live.  

 

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading