Kada kupujete svežu ribu u prodavnici, treba da znate da prepoznate da li je odmrzavana ili zaista sveža. Otkrivamo vam trikove iskusnih ribolovaca koji kažu da sveža riba treba da ima sledeće osobine:
1. Ima tanak sloj sluzi – međutim, ako je sluzi mnogo i sloj je gust, to znači da je riba stajala predugo.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
2. Krljušt ribe je sjajna - krljušti sveže ribe čvrsto su zalepljene uz telo i nema otpalih delova.
3. Oči su providne i izbočene - ako su oči ribe mutne, to je znak nekog oboljenja.

Shutterstock
4. Škrge sveže ribe su bogate boje - ako je sivkasta, ne kupujte ribu.
5. Uradite brzi test - ribu pritisnuti prstom. Ako od prsta ostane rupa koja se ne vraća u prvobitni položaj, to znači da riba nije sveža.
6. Karakterističan miris - sveža riba ima karakterističan miris mora ili reke, bez mirisa kiselog ili pokvarenog.
7. Peraja i repovi nisu suvi – niti su presavijeni i slepljeni.