Trener Džena Rizo u svom domu uvek ima zalihe tri vrste hrane: proteine, fermentisana jela i voće.
"Jako volim da jedem, a to je hrana koja me drži sitom i održava u prilično dobroj formi", rekla je.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Njena svakodnevna ishrana temelji se na proteinima koje pronalazi u pilećim batacima, odrescima i škampima. Preporučeni dnevni unos je 0.8 grama proteina po kilogramu telesne težine. Za osobu od 60 kilograma to je 48 grama proteina dnevno.
"To su namirnice koje se odlično uklapaju sa svime što imam u frižideru i ostavi, bilo da se radi o pirinču, testenini ili salatama. Za mene to odlično funkcioniše jer ne volim da jedem istu stvar svaki dan", objasnila je.
Druga stvar na popisu je fermentisana hrana, poput jogurta, kiselog kupusa. Reč je o namirnicama koje sadrže probiotike za koje se pokazalo da poboljšavaju imunološku funkciju, poboljšavaju zdravlje creva i pomažu probavi.
"Fermentisana hrana pomaže kod nadutosti više nego bilo kakvi zeleni sokovi", dodala je.
I na kraju, Džena redovno konzumira voće, posebno borovnice, kupine, maline, mango, banane i jabuke.
BONUS VIDEO: