Psiholozi savetuju da vam JUTRO krene BAŠ OVAKO: Rutina je važna,ali i kakve su vam navike!

Najžena Vesti 17.12.2021 10:47 0

Cilj je da duže ostanete opušteni i pozitivni

Psiholozi savetuju da vam JUTRO krene BAŠ OVAKO: Rutina je važna,ali i kakve su vam navike!

Shutterstock

Pokazalo se da je jutarnja rutina veoma važna za početak dana. Smatra se da se na taj način bolje borimo sa raznim izazovima u toku dana.

- Kada ljudi nemaju rutinu ili strukturu tokom dana, to može da izazove povećan stres i anksioznost, kao i nepovoljna osećanja, nedostatak koncentracije i fokusa - ​​rekla je psiholog Rejčel Goldman za Veri Vell Mind.

Ključ za sjajnu jutarnju rutinu je da budete pažljivi i da ostanete dosledni. Mnoge studije su dokazale pozitivne efekte jutarnje rutine na mentalno zdravlje. Kao prvo, odvajanje vremena za pripremu zdravog doručka i negu kože bila bi primarna navika, dok su vežbanje i čitanje sekundarne navike.

Kafa

Shutterstock

 

 

- Ustajanje iz kreveta je prvi korak. Zatim izaberite jednu aktivnost na koju možete da skrenete punu pažnju fizičko istezanje ili pranje zuba - predložila je klinički psiholog Erin Engl. Engle je takođe predložio da imate fiksno vreme buđenja i pokušajte da se držite dalje od telefona kada se probudite, obaveštenja i najnovije vesti mogu da vas izvedu iz stanja smirenosti.

Cilj je da duže ostanete opušteni i pozitivni.

Komentari (0)
Loading