Garantovano niste znali: Evo zašto četkice za zube imaju vlakna različitih boja, TikTokerka oduševila ceo svet ovim otkrićem

Vesti 12.04.2024 17:04 0

One nisu samo dizajna radi, već zapravo postoji praktična svrha iza njihovog prisustva

držač za četkicu za zube

Shutterstock

Pranje zuba je ono što radimo i ujutru i uveče.

Bilo da imate običnu četkicu  ili fensi električni uređaj, nadamo se da nam je svima zajednička jedna stvar, a to je da je svakodnevno koristimo.

Međutim, jasno je da ljudi ne znaju baš mnogo o tome sudeći po njihovoj reakciji nakon što su konačno saznali zašto četkice za zube imaju vlakna različitih boja.

Ako ste ikada odvojili vreme da zaista pogledate svoju četkicu za zube, možda ste primetili da su vlakna zapravo različite boje.

Pa, ona nisu samo dizajna radi, već zapravo postoji praktična svrha iza njihovog prisustva.

Misterija četkice za zube

Džes koja je vlasnica profila @jmac8781, na TikTok-u je podelila značenje iza vlakana različitih boja na vašoj četkici, i može se reći da su gledaoci bili oduševljeni otkrićem.

Započela je video objašnjavajući: „Evo životnog trika koji verovatno niste znali.

„Da li ste se ikada zapitali zašto vaša četkica za zube ima različite boje?

,,Postoji razlog za to."

TikTokerka je dalje otkrila: „Najmanja boja, obično pri vrhu, treba da vam pokaže koliko paste za zube zapravo treba da koristite.

 

 

Iako, to zapravo ima smisla s obzirom na to da preporučena količina paste za zube koju svaka odrasla osoba treba da koristi je otprilike veličine graška.

„Zapravo ne bi trebalo da stavljate pastu za zube duž četkice“, nastavila je Džes.

Ako ste se pitali za dečje četkice za zube, one takođe imaju sličan indikator, sa manjim tamnim vlaknima i postavljenim prema sredini četkice.

Džes je dodala: „Evo četkice za zube za mališane. Možete videti da vam plava boja u sredini pokazuje tačno koliko paste za zube treba da stavite.

četkice

Shutterstock

 

NHS preporučuje da „koristite malu količinu paste za zube za bebe i malu decu do tri godine, i količinu veličine graška za decu uzrasta od tri do šest godina“.

Međutim, čini se da je Džesin savet prilično precizan za četkice za odrasle, a korisnici na TikTok-u su to i potvrdili, prenosi Tyla.

Jedan korisnik je napisao: ,,Oduševljen sam. Danas sam naučio".

,,Pa onda... moj život je laž i ne znam ništa da uradim", našalio se u sekundi dok je poslednji gledalac dodao: ,,Danas sam naučio novu stvar." 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs OMAD dijeta - jedite šta želite i mršavite, ali koliko je to zdravo? #fypシ゚viral #fypシ #najžena #žena #omad #dijeta ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading