Beli luk je odličan za zdravlje, to već znaju i mala deca, ali je problem što posle čovek tri dana neprijatno miriše. Postoje tri način pomoću kojih ćete ukloniti taj neprijatan miris, a da deluju, potvrdilao je istraživanje naučnika s američkog Ohajo univerziteta.
Popijte sok od limuna
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
Kiselina iz limuna neutrališe enzim koji se nalazi u sirovom belom luku i koji je jedan od uzročnika neprijatnog mirisa.
Pojedite jabuku
Kada jabuku isečete, ona potamni ukoliko malo odstoji, a to se dešava zbog enzima koji ima sposobnost i da ukloni miris belog luka.

Shutterstock
Jedite pečeni luk
Da ne biste imali neprijatan dah, ukoliko ne možete da živite bez belog luka, jedite pečeni beli luk, jer on ima blaži miris i okus, pa se nećete danima osećati. Čak i ako imate blago neprijatan dah, lakše ćete ga neutralisati nego kada jedete svež beli luk.