Smršajte bez dijete: Nutricionista kaže da treba izbaciti ove 3 namirnice i salo će se istopiti

Vesti 01.04.2024 08:11 0

Svi se trude da doteraju liniju do leta i skidanja u kupaći. Ako ste i vi među njima, poslušajte savet nutricioniste.

Dijeta

Shutterstock

Najvažniji obrok u danu je doručak. Zato nije svejedno šta tada unosite u organizam. Nutricionistkinja Krutika Nanavati kaže da visok unos natrijuma može biti štetan za celokupno zdravlje, ali i za one koji žele da izgube kilograme, posebno da skinu stomak. Ona navodi koje namirnice treba izbegavati u tom slučaju, posebno za doručak.

Prerađeno meso

Namirnice poput slanine i kobasica pune su natrijuma i zasićenih masti pa je poželjno da ih izbegavate. One doprinose zadržavanju vode u organizmu. Prerađeno meso zamenite proteinima, poput jaja i mahunarki.

Gotovi sendviči

Sendviči kupljeni u prodavnici jesu praktični, ali su skriveni izvor natrijuma. Često sadrže velike količine konzervansa i visok nivo natrijuma, koji se nalaze u mesnim proizvodima ili sirevima. Njihov sastav može izazvati nadutost i zadržavanje vode. Bolje ih pravite kod kuće.

Instant ovsene kaše

Ovsena kaša je zdrava i veoma korisna za organizam. Ali, ukoliko jedete one gotove, iz kesice, to nije slučaj. One imaju dodatne šećere, pojačivače ukusa i visok nivo natrijuma. Umesto toga, napravite ovsenu kašu kod kuće sa svežim voćem.

Komentari (0)
Loading