Gastroenterolog savetuje: Redovna konzumacija ove četiri namirnice doprinosi dobrom zdravlju creva

Olja Jelić Vesti 29.03.2024 20:53 0

Jednostavne promene životnog stila mogu mnogo da doprinesu kada je u pitanju naše celokupno zdravlje, uključujući i zdravlje creva

Gastroenterolog

Printscreen/TikTok

Jednostavne promene životnog stila mogu mnogo da doprinesu kada je u pitanju naše celokupno zdravlje, uključujući i zdravlje creva. Bilo da se borimo sa upalom, nadutošću ili probavnim problemima, gastroenterolog dr. Saurab Seti otkrio je biljke koje redovno koristi kako bi održao creva zdravima.

Na svom TikToku opisao je moćne spojeve skrivene u biljkama koje su dostupne u našim lokalnim prodavnicama.

1. Đumbir

Prepun gingerola, đumbir je snažan protivupalni lek koji bi mogao da pomogne u smanjenju upale creva, navodi gastroenterolog u videu.

2. Nana

Druga biljka koju je dr. Seti preporučio jeste nana. "Sadrži mentol koji može pomoći u opuštanju mišića u gastrointestinalnom traktu (GI) i da podstiče zdravu probavu. Međutim, izbegavajte je ako imate refluks kiseline", istakao je doktor.

 

@doctorsethimd 5 Natural Herbs I Use For My Own Gut Health As A Gastroenterologist Doctor. Always talk to your own doctor before making any dietary or lifestyle changes. #guthealth #naturalremedies #health #healthtok ♬ original sound - Doctor Sethi

 

 

3. Kamilica

Dr. Seti objasnio je da kamilica sadrži apigenin, prirodni spoj koji može poboljšati zdravlje creva promicanjem rasta korisnih bakterija.

4. Morač

Za kraj, doktor je priznao da mu je morač “apsolutni favorit”. Sadrži anetol, spoj koji može pomoći u opuštanju mišića u probavnom traktu i poboljšati ukupnu probavu creva.

Ipak, Dr. Seti preporučuje da uvek razgovaramo sa svojim doktorom pre bilo kakvih promena u ishrani ili načinu života.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading