Oblikuju figuru i skidaju kilograme: Uz ove četiri vežbe bićete fit i zategnuti do leta

Olja Jelić Vesti 23.03.2024 21:58 0

Ako želite da oblikujete telo vežbanjem i sa vremenom izgubite kilograme, trebali biste da se fokusirate na vežbe koje ciljaju na celo telo

Vežbanje

Shutterstock

Ako želite da oblikujete telo vežbanjem i sa vremenom izgubite kilograme, trebali biste da se fokusirate na vežbe koje ciljaju na celo telo. Trening celog tela idealan je za oblikovanje figure, kondiciju, pa i gubitak kilograma jer se radi na više mišića odjednom. Međutim, ako niste jedni od onih koji vole da idu u teretanu, ne morate da brinete jer ove vežbe možete jednako uspešno da radite kod kuće.

Čučnjevi

Čučnjevi su poznati kao vežba kojom se jačaju mišići. Kada radite čučnjeve, radite na mišićima donjeg dijela tela, uključujući kvadriceps, tetive kolena i gluteuse što ih čini izvrsnim izborom za vežbanje celog tela.

Marinci

Ova dinamična i intenzivna vežba kombinuje čučanj, sklek i skok. Marinci ubrzavaju otkucaje srca i pomažu sagorevanju kalorija angažujući mišiće ruku, nogu i trupa, prenosi Health Shots.

Plank

Iako se čini jednostavnom, plank je vežba koja mnoge izmori. Izvođenje ove vežbe pomaže u sagorevanju kalorija i mršavljenju. Angažuje trbušne i bočne mišiće, donji deo leđa i ramena, podstičući bolje držanje.

Penjač 

Vežbom penjač, poznatom i kao Mountain climbers, cilja se na gornji i donji deo tela, što je čini odličnom kardio vežbom. Može ojačati ruke, leđa, ramena i noge, što pomaže sagorevanju više kalorija, prenosi Health shots.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading