Dve namirnice otežavaju mršavljenje: Posebno su kobne ako se konzumiraju u ovo doba dana

Vesti 21.03.2024 15:25 0

Ako pokušavate da izgubite visceralnu masnoću, može biti od pomoći da smanjite unos ugljenih hidrata...

Stomak

Viktor Gladkov / imageBROKER / Profimedia

U vašim naporima da izgubite težinu, važnost izbora večere ne može se preceniti. Ipak, mnogi upadaju u zamku prepuštanja takozvanoj „kalorijskoj bombi“ večerama, nesvesno sabotirajući napore za skidanje neželjenih kilograma.

Ove večere, često opterećene prekomernim kalorijama, nezdravim mastima i rafinisanim ugljenim hidratima, predstavljaju značajnu prepreku za postizanje ciljeva gubitka težine. Nutricionisti su za magazin SheFinds.com otkrili koje dve vrste hrane posebno treba izbegavati za večeru ako želite da smršate.

vaga

Shutterstock

 

Zamrznuta pica, svojom praktičnošću i širokom dostupnošću, često dovodi u iskušenje pojedince koji traže brzu i laku opciju za večeru. Međutim, uprkos svojoj popularnosti, smrznuta pica može biti značajna prepreka za one koji žele da ostvare svoje ciljeve mršavljenja. Prepuna prerađenih sastojaka, nezdravih masti, prekomernog natrijuma i rafinisanih ugljenih hidrata, smrznuta pica nudi malo nutritivne vrednosti dok je bogata kalorijama. Konzumiranje takvih sastojaka može dovesti do upale i povećanja telesne težine, posebno u predelu stomaka.

pica

Shutterstock

 

Iako se testenina od celog zrna često reklamira kao zdravija alternativa tradicionalnim rafinisanim testeninama, to nije nužno idealna opcija za one koji žele da izgube težinu. Uprkos većem sadržaju vlakana i nižem glikemijskom indeksu u poređenju sa rafiniranom testeninom, testenina od celog zrna i dalje sadrži značajnu količinu ugljenih hidrata, što može doprineti povećanju telesne težine ako se konzumira u prekomernoj količini.

Iako ova testenina sadrži mnogo vlakana i malo kalorija, ipak može podići nivo šećera u krvi ako se ne jede umereno. Iako je bogat vlaknima i hranljivim materijama, on je i dalje ugljeni hidrat koji može podići nivo šećera u krvi i doprineti otpornosti na insulin. Ako pokušavate da izgubite visceralnu masnoću, može biti od pomoći da smanjite unos ugljenih hidrata, uključujući testeninu od celog zrna pšenice. 

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading