Kada je neprijatan miris znak za uzbunu? Telo nam na 4 načina javlja da je vreme da se obratimo lekaru

Vesti 16.02.2024 22:03 0

Simptomi infekcije urinarnog trakta uključuju: bol ili osećaj pečenja prilikom mokrenja...

smrad

Shutterstock

Potpuno je normalno da se znojite tokom dugog dana na poslu, vežbanja u teretani ili trčanja na ulici. U takvim trenucima ne pomažu ni dezodorans ni parfem.

Ali, prema rečima lekara opšte prakse Dženifer Kodl, postoje četiri neprijatna mirisa na koja treba da obratimo pažnju jer mogu ukazivati na određene zdravstvene probleme.

zadah

Shutterstock

 
Stalni loš zadah

Ako se vaš zadah iz usta potraje nakon što ste oprali zube i češće ga primećujete, vredi posetiti lekara. Ona navodi da ne treba zanemariti loš zadah koji jednostavno ne nestaje. Loš zadah nije odraz loše oralne higijene, već može biti uzrokovan drugim problemima.

Zdravstveni problemi koji dovode do lošeg zadaha uključuju: refluks kiseline, hronične infekcije sinusa, suva usta i nedostatak pljuvačke i određene lekove. Takođe, loš zadah može biti znak raka usne duplje, prenosi The Sun.

Vagina sa mirisom ribe

Nerealno je da vagina miriše sveže, ali ako osetite nešto poput mirisa sveže ribe, to bi trebalo da bude znak za uzbunu i posetu lekaru. Ovo može biti znak upozorenja da imate bakterijsku vaginozu (BV), bakterijski disbalans koji će možda morati da se leči antibioticima. Pored neprijatnog i jakog mirisa ribe, javljaju se simptomi kao što su vaginalni sekret i promena boje i konzistencije iscedka.

Rana

Ako imate ranu ili posekotinu bilo gde na telu koja čudno miriše, to bi značilo da ste zaraženi. U ovom slučaju ne pokušavajte sami da uradite bilo šta, već se automatski obratite lekaru ili stručnjaku. 

Miris urina

Vaš urin nikada neće imati prijatan miris. Međutim, posebno neprijatan miris može biti znak infekcije urinarnog trakta. Obično su uzrokovane bakterijama koje dolaze iz stolice u urinarni trakt.

Simptomi infekcije urinarnog trakta uključuju: bol ili osećaj pečenja prilikom mokrenja, potrebu za mokrenjem češće nego obično, urin koji je zamućen, zamućen u urinu, bol u donjem delu stomaka ili bol u leđima odmah ispod rebara i visok temperaturu ili osećaj vrućine i drhtavice. 

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading