Sagoreva masti i poboljšava kvalitet sna: Ovu prirodnu namirnicu je najbolje konzumirati pred spavanje

Vesti 31.01.2024 19:02 0

Evo nekoliko benefita uzimanja meda pre spavanja...

žena

Uladzislau Salikau / Panthermedia / Profimedia

Mnogi ljudi ga koriste kao preventivnu meru protiv gripa i prehlade zbog vitamina, minerala i aminokiselina koje sadrži. Ovi nutritivni sastojci mogu ojačati imunološki sistem i smanjiti rizik od lakših bolesti, što ga čini posebno korisnim tokom zimske sezone.

med

Shutterstock

 

Evo nekoliko benefita uzimanja meda pre spavanja:

Dublji i mirniji san

Triptofan u medu je esencijalna hranljiva supstanca koja podržava normalan san. Ova supstanca je deo strukture hormona melatonina i serotonina, što može pomoći u održavanju opuštenog tela tokom noći i poboljšati kvalitet sna.

Smanjenje krvnog pritiska

Med sadrži jedinjenja koja se povezuju sa snižavanjem krvnog pritiska, prema nekim istraživanjima.

Jačanje imunološkog sistema
med

Shutterstock

 

Med je poznat po svojoj sposobnosti jačanja imunološkog sistema, što ga čini efikasnim tokom zimske sezone kada su česte prehlade i grip, piše 24sedam.rs.

Podsticanje sagorevanja masti

Med može ubrzati metabolizam, što može pomoći u sagorevanju viška masti tokom noći. Ovo može biti korisno za one koji žele smršati na siguran način. 

Borba protiv kašlja

Med ima antiinflamatorna svojstva koja smanjuju iritaciju grla i mogu pomoći u smanjenju kašlja. Razblaživanje kašičice meda u čaši tople vode pre spavanja može biti efikasan način da se iskoristi ova beneficija, posebno kod dece koja imaju problema sa spavanjem zbog kašlja.

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading