Kipi vam stomak iz pantalona? Primenite formulu ŠAP i spržite salo za samo 6 dana!

Vesti 31.01.2024 16:10 0

Probajte ove prirodne trikove za borbu protiv nemilosrdnih masnih naslaga na stomaku.

žena

Shutterstock

Salo na stomaku ne samo da kvari izgled, već i smeta – kupi iz uskih pantalona, ne možete lepo da sedite, sagnete se, a treba puno vežbanja da se skine.

Ako želite za šest dana da smanjite masne naslage oko struka i uspete da obučete omiljeni komad odeće, pridržavajte se sledećih pravila.

Birajte voće

Iako je voće zdravo, neko može izazvati nadutost. Jabuke i kruške je teže svariti, pa mogu izazvati gasove. Zato radije birajte citruse, poput limuna i narandže, kao i bobičasto voće.

Izbegavajte ljuto

Ljuti začini podstiču izlučivanje želudačne kiseline, što može izazvati nadimanje i tvrd stomak. Iako su zdravi, preskočite ih šest dana. Zamenite ih laganijim začinima poput bosiljka, origana, majčine dušice.

dijeta

Shutterstock

 

Izbacite ŠAP

ŠAP je skraćenica za tri stvari koje stvaraju salo – Šećer, Alkohol i Pržena hrana (ŠAP) nisu prijatelji linije i zato ih, ako želite ravan stomak, izbegavajte.

Smanjite unos soli

So jelu daje bogatiji ukus, ali zadržava vodu u telu, što stvara nadutost stomaka, ali i celog tela. Dakle, slane grickalice i brza hrana zabranjeni su u ovih šest dana.

Smanjite unos ugljenih hidrata

Beli hleb za doručak, pirinač ili testenina za ručak mnogima su deo svakodnevne ishrane. Ali ove namirnice su pune ugljenih hidrata i stvaraju masne naslage. Za doručak radije jedite hranu bogatu proteinima, poput jaja i sira, a za ručak povrće ili integralni pirinač. Ako ipak ne možete bez hleba, jedite integralni.

Zaboravite na mleko

Intolerancija na laktozu može izazvati probleme s varenjem i snažan osećaj nadutosti. Ako niste sigurni da spadate u ovu grupu, probajte bar šest dana da ne pijete mleko. Koristite sojini ili bademovo i pijte jogurt.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading