Narodni lekovi za temperaturu: Čaj od voća koje imate u kući, brzo će vam doneti olakšanje

Vesti 24.12.2023 18:01 0

Kada se telo bori sa nekom infekcijom, dolazi do povišene temperature. Ako vam je lekar rekao da medicinski lekovi nisu potrebni dok temperatura ne poraste, olakšajte sebi na prirodan način.

žena

Shutterstock

Narodni lekovi su delotvorni, jer se generacijama isprobavaju. Među njima su i ovi za snižavanje temperature.

Napitak od jabuke

Poznato je da jabuka jača imunitet. Napravite čaj od tri jabuke i pijte napitak tokom dana. Oljuštite, očistite i iseckajte jabuke, stavite u šerpu sa 3,5 šolje (od 250 ml) vode i kuvajte dok se jabuke raspadnu. Procedite, dodajte dve kašike meda i pijte napitak tokom dana.

Čaj od hajdučke trave

Hajdučka trava podstiče znojenje. Da skuvate čaj, stavite ravnu kašiku suve biljke u šolju proključale vode, poklopite i ostavite da stoji deset minuta. Zatim procedite i prohladite. Popijte jednu, dve šolje čaja dok ne počnete da se znojite.

Oblog s jabukovim sirćetom

Uzmite peškirić i potopite u mešavinu od jednog dela jabukovog sirćeta i dva dela hladne vode. Iscedite peškir i stavite na čelo. Kada se ugreje, zamenite ga drugim natopljenim hladnom mešavinom. Ponavljajte dok se temperatura ne snizi.

paprika

Shutterstock

 

Ljuta paprika

Kada imate temperaturu, jedite ljutu papriku - svežu, kiselu ili mlevenu papriku stavite u jelo ili salatu. Ova paprika podstiče znojenje i poboljšava cirkulaciju krvi kroz telo. Njen najvažniji sastojak je kapsaicin koji joj daje ljutinu, a pomaže i u otpušavanju nosa ako imate prehladu.

Čarape s belancima

Belance deluje kao rashlađujuđi gel i za pola sata može da snizi temperaturu. Dva belanca mutite mikserom jedan minut, nanesite ih na platnene maramice ili tanju tkaninu i stavite na tabane. Preko obujte suve čarape. Kada se oblog osuši, zamenite ga drugim.

Napomena: Pre primene ovih narodnih lekova posavetujte se sa svojim lekarom.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading