Ovo možete da grickate: Ako pre spavanja dobijete napad gladi, postoje 3 namirnice koje smete da pojedete

Vesti 17.12.2023 22:20 0

Istraživanja pokazuju da nije važno samo šta jedete, već i kada. Konzumiranje hrane kasno uveče dovodi do gojaznosti, remeti varenje, ali i san. Međutim, nešto možete da gricnete.

žena

Shutterstock

Doktorka Dženin Bovring je na društvenoj mreži TikTok objavila koje tri namirnice se preporučuju za večernju konzumaciju i neće negativno uticati na vašu liniju i zdravlje. To su:

Orašasti plodovi

Možete da pojedete jednu šaku orašastih plodova, posebno badema ili oraha. Ove namirnice pružaju proteine i zasićene masti, što može sprečiti osećaj gladi. Istraživanja su pokazala da redovna konzumacija orašastih plodova može smanjiti upale povezane s bolestima srca, rizik od krvnih ugrušaka, hipertenziju i loš holesterol.

Semenke

Bogate su vlaknima, zdravim masnoćama, proteinima, vitaminima. Posebno su korisne semenke suncokreta, jer su pune melatonina i mogu pomoći da brže i lakše zaspite.

Zlatno mleko

Zlatno mleko je mešavina šolje mleka i kašičice kurkume. Doktorka ističe da voli da ga pije i sa malo cimeta. Ovaj napitak deluje dobro na noćni san, kao antioksidant i ima protivupalna svojstva, piše „Best lajf“.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading