Naše bake su guščju mast od davnina koristile za lečenje. Lako se razmazuje, topi se na sobnoj temperaturi. Kada se leči upala pluća i kašalj, maže se na grudi. Zahvaljujući posebnom sastavu, razlaže šlajm u plućima i olakšava iskašljavanje, pa disajni putevi postaju prohodni.
Guščja mast se dobija topljenjem guščjeg sala. To se radi na tihoj vatri, jer salo ne treba da se prži već topi. Kvalitetna guščja mast dobija se od gusana. Čak i ako koristite mast od guske, ima blagotvorno dejstvo na pluća i bronhije.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

Shutterstock
Kao prirodni lek, može i da se pojede kašičica ove masti, a u tom slučaju je pomešajte s medom. Kada vam je zapušen nos ili curi, namažite njom nozdrve.
Odlična je za negu zadebljale kože peta i laktova. Ako je namažete preko noći, sutradan će vam stopala biti nežna kao pamuk.
Bonus video: