Nema više nesanice: Sipajte šolju uspavljujućih napitaka i san dolazi bez problema!

Vesti 24.11.2023 22:02 0

Provereno umiruju organizam

žena

Uladzislau Salikau / Panthermedia / Profimedia

Izbor napitaka koje konzumirate pre odlaska u krevet utiče na zdravlje i san.

Postoji pet vrsta napitaka koji će imati značajan pozitivan uticaj na organizam.

Kakao

Većina ljudi smatra da je kakao klasični napitak pre spavanja. Konzumirale su ga Maje, pripremajući ga od zrna kakaovca, kipuće vode i malo začina. Kakao je do danas ostao najpopularniji izbor toplog napitka pre odlaska u krevet, piše 021.rs.

Čaj od kamilice

Ako ne želite da konzumirate mleko pre spavanja, umirujući čaj od kamilice je odličan izbor. On je odličan za smirenje, opuštanje živaca i umirivanje želuca, što rezultira dubokim i mirnim snom. Za najbolji efekt je potrebno popiti šolju nezaslađenog čaja od kamilice 30 minuta pre spavanja.

čaj

Shutterstock

 

Toplo mleko

Ako su vam roditelji govorili da pre spavanja popijete čašu toplog mleka, za to postoje naučno dokazani razlozi. Aminokiselina triptofan pomaže telu u proizvodnji hormona potrebnog za spokojan san. Mleko je bogato kalcijumom i odličan je izvor proteina. Nije ni čudo što je jedan od najjednostavnijih napitaka pre spavanja. 

Čaj od nane

Baš kao što je slučaj s kamilicom, čak od nane je prirodno sredstvo koje pomaže organizmu. Ako imate neki važan događaj sledećeg dana i potrebno vam je da budete odmorni i naspavani, popijte čaj od nane. Radi se o ukusnom i osvežavajućem biljnom čaju koji umiruje želudac, smanjuje mučninu i oslobađa od anksioznosti.

Topla čokolada

Topla čokolada i kakao se često poistovjećuju, ali se zapravo razlikuju. Topla čokolada je tradicionalno piće koje je gušće i kremastije, sadrži kakao maslac i kakao u prahu. Bogatija je alternativa kakau, a priprema se s mlekom za razliku od kakaa koji se priprema s toplom vodom. Odličan je izbor za decu.

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Supermodel i od nedavno voditeljka Danijela Dimitrovska ispred naše kamere napravila je ukusnu, brzu i zdravu salatu za sve dame koje su žurbi, a paze na svoju liniju. Podelite sa nama kako vam se dopao ovaj recept kada ga isprobate 😋 #zena #najzena #fyp #foryoupage #foryou #fpyシ #fypシ゚viral #danijeladimitrovska ♬ Synchronize (Instrumental) - Milky Chance

 

Komentari (0)
Loading