Kada je najbolje vreme za meditaciju? Ne postoji loše doba dana, ali jedno se obično preporučuje

Vesti 24.11.2023 20:42 0

Prednosti meditacije ne zavise od doba dana, ali postoje razlozi zašto se često preporučuje meditacija tokom ovog doba dana...

meditacija

Shutterstock

Prednosti jutarnje meditacije imaju manje veze sa samom meditacijom, a više sa postavljanjem osnove za dan koji je pred nama.

Ako želite da dodate meditaciju u svoju rutinu, ne postoji "loše“"doba dana da to uradite, ali koristi od jutarnje meditacije mogu biti privlačne. Koje je najbolje doba dana za meditaciju?

Najbolje doba dana za meditaciju je doba dana koje odgovara vašem rasporedu i nivou motivacije.

- Najbolje vreme za meditaciju je vreme kada se zaista možete posvetiti tome. Konvencionalna mudrost je da je jutro odlično vreme za to, a ako možete da nađete vremena tokom jutra, to je sjajno. Ali ako ne – bilo koje vreme koje možete da odvojite za meditaciju je pravo vreme - kaže Džon Metjuz, licencirani klinički socijalni radnik, piše Healthline. 

meditacija

Shutterstock

 
Prednosti jutarnje meditacije

Prednosti meditacije ne zavise od doba dana, ali postoje razlozi zašto se često preporučuje meditacija tokom jutra.

Jutarnja meditacija postavlja osnovu za smirenost i ravnotežu za dan koji je pred nama. Pomaže u centriranju uma, upravljanju stresom i poboljšanju ukupnog emocionalnog blagostanja.

Može vam pomoći da upravljate osećanjima brige, iščekivanja i anksioznosti u posebno stresnim danima. Jutarnji mir i tišina

Meditacija ujutru može postaviti scenu za vaš dan, ali jutro takođe može postaviti pozornicu za meditaciju. Jutra obično imaju urođen osećaj mira pre gužve i užurbanosti dana. Vaš um je prirodno miran od odmora, a svet oko vas je tih od sna. 

 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Fitnes instruktorka @fitnes_si_ti svakoga dana čitaocima portala Najzena.rs preporučuje po jednu vežbu, koja će im pomoći da se u startu dana osećaju opušteno i urade nešto dobro za svoje zdravlje.Pridružite nam se svakog jutra u 10 časova kako bismo zajedno vežbali i na najbolji moguči način započeli novi dan ❤P.S. Prva vežba vas već očekuje na našem portalu 😃 #fitness #trening #najzena #tiktokserbia🇷🇸 #trend #fyp #najzenasrbije #mrsavljenje #mrsavljenjebezdijete #tiktokserbia ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading