Skinite kilograme u kadi: Ako se tuširate na ovaj način ubrzaćete metabolizam, a time i mršavljenje

Vesti 23.11.2023 21:34 0

Tuširanje ne služi samo za održavanje higijene. Ono uveče opušta, ujutru razbuđuje. A da li ste znali da može i da ubrza metabolizam?

žena

Shutterstock

Ništa ne prija više od opuštanja u penušavoj kupki ili ispod vrućeg tuša nakon napornog dana. Ali, jeste li znali da to može da utiče i na zdravlje, odnosno mršavljenje? Način na koji se tuširate, može pomoći u očuvanju zdravlja tako što će vam pomoći da skinete višak kilograma, piše „Times of India“.

Za brži metabolizam primenite tuširanje u kombinacija sa masiranjem tela uljem. Ova metoda pomaže u stimulaciji limfnog sistema koji se nalazi ispod kože. Zbog poboljšanog protoka krvi, limfa može lakše da otiče, što ubrzava metabolizam i poboljšava zdravlje creva. U Indiji je tradicija da se u zimskom periodu pre kupanja telo istrlja uljem i dobro izmasira. Zatim se treba istuširati što toplijom vodom. To poboljšava vlažnost kože, a istovremeno i cirkulaciju krvi.

Prema nedavnoj studiji, terapija toplom vodom takođe može ubrzati metabolizam, posebno kod gojaznih osoba. Ako nemate vremena za edovno vežbanje, zimi primenjujte ovakav način tuširanja, odnosno kupanja.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading