Ne treba ni oko da sklopite: Evo kako da odmorite i dušu i telo popodne, a da ne spavate

Vesti 20.11.2023 16:43 0

Da li se i vama dešava da se malo izvalite na krevet kad dođete kući s posla, tek da odmorite nekoliko minuta, a onda odspavate nekoliko sati? Postoji bolja opcija za popodnevni odmor.

žena

Shutterstock

Popodnevni umor, naročito u ovo doba godine, neophodan je mnogim ljudima. Džim Kvik, svetski poznati stručnjak za poboljšanje pamćenja, optimizaciju rada mozga i ubrzanje učenja, podelio je nekoliko saveta za obnavljanje energije. On preporučuje odmor za mozak. Ali to nije spavanje.

 „Tokom pauze za mozak, važno je uraditi tri stvari koje su potrebne mozgu: kretanje, hidrataciju i disanje – to je tako jednostavno,“ kaže ovaj stručnjak.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jim Kwik (@jimkwik)

 

Iako mozak čini samo 2% telesne mase, troši čak 20% ukupne energije tela, naglašava Kvik. Zato je ključno osigurati mu gorivo tokom dana. Uprkos tome, Kvik ne isključuje kofein, ali ističe važnost praćenja sopstvenog osećanja i razmatranje kombinovanja kofeina s pravim odmorom za mozak, poput energične popodnevne šetnje.

„Ne zaboravite da osluškujete svoje telo i otkrijete šta vam odgovara, a šta ne. Planirajte svoje odmore. Rituali ne moraju uvek da budu isti. Jednostavno pratite ono što vam se čini najboljim u datom trenutku“, preporučuje Kvik.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading