Kad se želudac unervozi: Zaboravite tablete, jedite ove namirnice koje će vam brzo umiriti stomak na prirodan način

Vesti 20.11.2023 16:14 0

Ako ste od onih ljudi kojima želudac reaguje na osećanja i promene raspoloženja, onda znate šta je nervoza želuca. Ne brinite, možete da ga umirite pristupačnim namirnicama.

žena

Shutterstock

Bol i grčevi u želucu, nadutost, mučnina, gorušica, proliv, neki su od načina na koje se nervoza želuca ispoljava. Probleme s nervoznim želucem mogu uzrokovati različite virusne i bakterijske infekcije, loše navike u ishrani (masna, suva i ljuta hrana), preterivanje u jelu i piću. Ali, jedan od najčešćih uzroka nervoze želuca je stres.

Ove namirnice će vam umiriti nervozan želudac:

Nana

Korisna je za mučninu i nervozan želudac, jer u svojim listovima ima prirodni analgetik. Možete pripremiti čaj ili žvakati sirovo lišće.

Kim

Semenke kima su prepune vitamina i minerala koji sprečavaju razmnožavanje loših bakterija koje uzrokuju nadutost i nemir u želucu.

jabukovo sirće

Shutterstock

 

Jabukovo sirće

Jedna kašika jabukovog sirćeta, sama ili pomešana sa čašom vode i kašikom meda može lečiti, ali i sprečiti probleme s probavom. Posebno napitak treba piti ako imate gorušicu.

Zagoreli tost

Tost je dobar za nervozu želuca, ali još je bolji kad malo zagori. Pougljeni delovi upijaju toksine koji čine da se osećate loše.

Komorač

Bilo da se radi o lošoj probavi ili nadutosti, komorač može pomoći. Čaj od komorača, odnosno njegovih semenki podstiče probavu, smanjuje nadutost, pomaže kod grčeva i smanjuje mučninu kod nervoze želuca.

banana

Shutterstock

 

Banane

Banane sadrže kalijum koji vam može biti potreban ako ste dehidrirali od povraćanja ili proliva. One takođe sadrže šećer, tako da njihovim konzumiranjem unosite dodatne kalorije u vreme kada verovatno ne jedete puno. Ali, nisu toliko slatke da bi izazvale mučninu.

Jogurt

Ima mnoga svojstva koja mogu smiriti želudac i koja jačaju imunitet. Samo pazite da odaberete običan nemasni jogurt bez dodatnog šećera.

 

Komentari (0)
Loading