Bombastičan jesenji napitak: Jednako ukusan i zdrav, a pomaže i pri mršavljenju!

Vesti 12.11.2023 08:45 0

Između ostalog, efikasan je u terapiji anemije zbog svog bogatog sadržaja gvožđa...

kakao

Shutterstock

Ako se suočavate s jesenjim umorom i osećate nedostatak koncentracije, kakao može biti od pomoći. Nutricionistkinja Sara Sušec ističe nekoliko ključnih benefita kakaa koji podržavaju vaše zdravlje i dobrobit.

Za početak, kakao može poboljšati vaše raspoloženje, smanjiti stres i podržati zdravlje srca. Osim toga, bogat je magnezijumom, gvožđem i vlaknima. Takođe sadrži značajan broj antioksidanasa koji štite telo od slobodnih radikala i jačaju imuni sistem. Zbog niskog sadržaja šećera i njegovog stimulativnog delovanja na pankreas i lučenje insulina, kakao se preporučuje osobama s dijabetesom za regulaciju nivoa šećera u krvi.

kakao

Pexels

 

Između ostalog, efikasan je u terapiji anemije zbog svog bogatog sadržaja gvožđa. U kombinaciji sa medom, kakao može poboljšati narušenu krvnu sliku, lečiti anemiju i probleme sa stomakom.

Recept za pripremu napitka:

Sastojci:

    1 kašičica kakaa

    250 ml biljnog mleka ili vode
    prstohvat cimeta
    1/2 kašičice agave ili meda po želji

Priprema: Pomešajte sve sastojke i kuvajte. Sačekajte da se malo ohladi i zatim ga popijte. Ukoliko ga zaslađujete medom, dodajte ga tek posle kuvanja kada se malo prohladi.

Ovaj napitak može se koristiti i tokom trudnoće. S obzirom na bogat sadržaj vitamina i minerala, može biti deo različitih dijetalnih planova i pomoći u mršavljenju, piše 24sedam.

Takođe, kakao pozitivno utiče na probavu, rad želuca i stvara osećaj sitosti, što smanjuje potrebu za unosom hrane. Iz tih razloga, igra značajnu ulogu u regulaciji telesne težine. 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Supermodel i od nedavno voditeljka Danijela Dimitrovska ispred naše kamere napravila je ukusnu, brzu i zdravu salatu za sve dame koje su žurbi, a paze na svoju liniju. Podelite sa nama kako vam se dopao ovaj recept kada ga isprobate 😋 #zena #najzena #fyp #foryoupage #foryou #fpyシ #fypシ゚viral #danijeladimitrovska ♬ Synchronize (Instrumental) - Milky Chance

 

Komentari (0)
Loading