Probajte ovo kod kuće: Farmaceutkinja podelila genijalan trik za lečenje bola u ušima, tegobe nestaju za čas!

Vesti 25.10.2023 15:33 0

Zanimljiv i jednostavan trik...

doktorka

Printscreen/TikTok/angelapharmd

Prema studijama, više od 80 odsto američke dece pati od bolova u ušima do svoje treće godine.

Obično je rezultat virusne infekcije, problem koji može dovesti do mučnog bola - i razlog je za oko 30 miliona poseta pedijatru svake godine.

TikTok influenserka i farmaceut dr Angela Dori je sada podelila način lečenja problema pomoću dve stvari koje se nalaze u vašoj kuhinji.

Snimak koji je podelila, pregledan više od 200.000 puta, prikazuje doktorku farmacije kako demonstrira lek za koji kaže da će učiniti da bol nestane "u roku od nekoliko dana".

 

 

Dr Dori, koja ima 587.000 pratilaca na platformi, prvo uranja papirni peškir u vruću vodu, a onda stavlja natopljenu maramicu na dno čaše.

Onda stavlja čašu čvrsto uz uho. ,,Ovo će "stvoriti vakum" i toplotu, što će  pomoći kod bolova u uhu", kaže ona.

Bolovi u ušima su obično rezultat začepljenja ušnog kanala. Ovo je obično zbog tečnosti koja se nakupila kao odgovor na infekciju. Tečnost izaziva višak pritiska iza bubne opne, što dovodi do bola.

uvo

Shutterstock

 

 

Stručnjaci kažu da iako postoji veliki broj tretmana koji se plaćaju, dok jednostavno korišćenje vrućeg ,,usisivača" oko ušnog kanala može dovesti do oticanja tečnosti, smanjujući blokadu.

Toplota takođe opušta mišiće u tom području i podstiče bolji protok krvi, olakšavajući osećaj zatezanja.

Ali bol u uhu nije jedina bolest sa kojom se dr Dori bori svojim nekonvencionalnim trikovima. 

U drugom video snimku, koji je imao skoro 5 miliona pregleda, farmaceutkinja predlaže da nežno masiranje palca iznad zgloba može ublažiti upalu grla. 

 

 

U međuvremenu, drugi pokazuje kako pritiska tačke pritiska sa obe strane ušiju dok otvara usta u pokušaju da ublaži zvonjavu zvuka tinitusa.

„Ovi trikovi su pomogli mojim pacijentima“, kaže dr Dori.

Druge sugestije koje je podelila dr Dori ne podržavaju mejnstrim američki medicinski organi, kao što je trljanje ulja crnog semena i ulja ruzmarina na kožu glave kako bi se sprečio gubitak kose.

Farmaceut takođe savetuje trljanje začina kurkume na zglobove za lečenje sportskih povreda kao što su uganuće članaka, pa čak i napadi artritisa.

začin

Pexels

 

 

„Sve što treba da uradite je da pomešate kašičicu kurkume u prahu sa kašičicom meda samo da se drži zajedno i malo Epsom soli ili čak obične kuhinjske soli“, kaže ona u jednom videu.

„Nanesite na zahvaćeno područje, pokrijte ga gazom, a zatim stavite malo saranskog omotača. Kada se ponovi tokom dva do tri dana, ovo će „raditi kao magija“, kaže ona.

Brojne studije sugerišu da se kurkuma može pohvaliti svojstvima ublažavanja boli u zglobovima zbog svog nivoa moćnog jedinjenja zvanog kurkumin.

koleno

Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

 

 

Međutim, nekoliko studija na ljudima je otkrilo značajne prednosti za stanja kao što su artritis i osteoporoza.

Istraživanja su takođe pokazala da je količina kurkumina u suplementima kupljenim u prodavnici premala da bi imala bilo kakve zdravstvene koristi.

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Supermodel i od nedavno voditeljka Danijela Dimitrovska ispred naše kamere napravila je ukusnu, brzu i zdravu salatu za sve dame koje su žurbi, a paze na svoju liniju. Podelite sa nama kako vam se dopao ovaj recept kada ga isprobate 😋 #zena #najzena #fyp #foryoupage #foryou #fpyシ #fypシ゚viral #danijeladimitrovska ♬ Synchronize (Instrumental) - Milky Chance

 

Komentari (0)
Loading