Susam je jedna od namirnica koja sadrži najviše kalcijuma, zato ne gubite vreme već isprobajte ovaj recept.
Pored toga što je ovaj napitak zdrav, on je i veoma prijatnog ukusa. Oni koji i inače vole susam ili Tahini pastu, biće oduševljeni.
Ako imate vremena, šoljicu susama potopite preko noći da odstoji u vodi. Ako žurite, nećete pogrešiti ni ako ga pravite bez potapanja.
Priprema:
šoljica susama (150 ml šolja)
4 šolje vode (150 ml šolja)
1 kašika meda
Priprema:
Sipajte susam u blender zajedno sa jednom šoljicom vode i kašikom meda. Izmiksajte! Procedite u posudu koju želite. Susam vratite u blender, pa dodajte još jednu šoljicu vode i ponovo izblendajte. Tako radite dok ne utrošite sve četiri šoljice vode.
Pastu koja vam na kraju ostane nemojte bacati već u nju dodajte seckano suvo grožđe ili urme, pa ujutru na prazan stomak pojedite po kašičicu.
Možete napraviti i mleko od ovsenih pahuljica na isti način, razlika je samo u tome što ovsene pahuljice moraju da se potope preko noći. Ujutru procedite, vodu bacite, i ponovite postupak kao i sa susamom.
Bonus video: