Da li i vi grešite? Namirnice koje ne treba čuvati u frižideru, jer se u njemu brže pokvare, a svi ih tamo držimo

Vesti 20.10.2023 09:38 0

Kad voće i povrće donesemo kući odmah ga stavimo u frižider. U njemu držimo i hleb da se ne ubuđa, posebno kada je u kuhinji toplo. Ali niska temperatura i vlaga mogu da štete nekim namirnicama.

frižider

Shutterstock

Paradajz – Čuvajte ga u ostavi ili kuhinjskom ormariću, jer će vlaga i niska temperatura promeniti njegovu teksturu, pa će postati brašnjav.

Crni i beli luk – Najbolje je da stoji u ostavi ili kuhinji, dalje od sunčeve svetlosti i šporeta. Kada vam ostane pola očišćenog luka, stavite ga u zatvorenu posudu, pa u frižider.

Krompir – Skladištite ga na suvom mestu, u papirnoj kesi ili pletenoj korpi. Hladnoća iz frižidera će učiniti da postane brašnjav i slatkast.

banane

Shutterstock

 

Banane – Najukusnije su kada stoje na sobnoj temperaturi, posebno ako ste kupili zelene pa treba još malo da sazru. Kada počnu da tamne, odmah ih pojedite ili zaledite.

Kafa – Treba da stoji što dalje od vlage, da se ne bi ubuđala i promenila ukus. Kada otvorite pakovanje, prespite je u posudu sa poklopcem da ne izgubi miris i ukus.

Med – Zbog niske temperature, med će se u frižideru brže ušećeriti nego u kuhinjskom ormariću ili ostavi.

Hleb – Iako mnogi smatraju da držanje hleba u frižideru sprečava da se ubuđa, istina je da se hleb u njemu isuši! Ako imate višak, zaledite ga i iskoristite za jela od starog hleba.

Komentari (0)
Loading