Pije se jedna šolja pred spavanje: Ovaj čaj rešiće vas nervoze, ima da spavate kao beba

Jelena Vukelić Vesti 09.10.2023 21:04 0

Nagomilana nervoza i napetost koju akumuliramo u toku dana utiče na kvalitet sna i ukupno na kvalitet života

Pije se jedna šolja pred spavanje: Ovaj čaj rešiće vas nervoze, ima da spavate kao beba

Pexels/Mareefe

Kada ste napeti, pod stresom ili nervozni, probajte da se nakon napornog dana opustite uz šolju zdravog i prirodnog napitka. Reč je o čaju od matičnjaka

Istraživanja pokazuju da matičnjak može da umanji stres i anksioznost. Biljka sadrži Gama-aminobuterna kiselina (GABA) koja utiče na mozak i podstiče smanjenje stresa. Čaj od matičnjaka može pomoći i da smanjite nepovoljno raspoloženje, poboljšate dobru energiju, a čak pozitivno utiče i na libido.

Osim što uklanja nervozu i nesansicu, matičnjak ima i antimikrobna svojstva i smanjuje rizik od infekcije. Prepun je antioksidanata koji su neophodni za detoksikaciju i zaštitu tela od štete koju mogu da izazovu slobodni radikali. Međutim, u svrhu detoksikacije preporučuje se upotreba svežih listova matičnjaka jer se kuvanjem smanjuje nivo antioksidanata. Iskustva pokazuju da matičnjak može pomoći i kod gorušice.

Važno je napomenuti da sa matičnjakom ne treba preterivati, jer može izazvati kontra efekat i pojačati anskioznost kada se uzima u velikim količinama. Kako napraviti čaj od matičnjaka:

Supenu kašiku matičnjaka prelijte sa 200ml proključale vode i ostavite da odstoji 10 minuta. Procedite čaj i uživajte u napitku. matičnjak ima blag i prijatan ukus, a za dodatni užitak možete ga zasladiti sa malo orgasnkog meda.

 

 

@najzena.rs Ivana Raukar Mandić (38) je samohrana majka i pravi je borac kroz život.♥️@likeafenixx je invazivan rak dojke, a danas živi svoj san, u prirodi, među košnicama. Ona je nasledila porodičan posao i već godinu dana uči od svog oca, koji je iskusni pčelar.A njenu celu priču možete pronaći na portalu Najzena.rs 📲 #cancer #cancersucks #cancerfighter #cancerawareness #cancersurvivor #zivot #fy #ispovest #fyp #tiktokserbia🇷🇸 #zenazazenu #najzenasrbije #najzena #najžena ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading