Uradite ova 3 parametra iz krvi: Kardiolog Otašević o uticaju superćelijskih oluja na srce

Slobodanka Ćorić Vesti 25.07.2023 15:55 0

Dovoljno je da se uradi EKG, pritisak, da se vidi da li imate neke tegobe, i ono što je važno moramo da uradimo osnovne biohemijske analize

kardiolog dr Petar Otašević

Printscreen

Kako superćelijske oluje utiču na psihičko i fizičko zdravlje ljudi. Svedoci smo, kaže kardiolog dr Petar Otašević da vreme utiče direktno na krvni pritisak ljudi. 

"Ono što je moj najbolji savet jeste da suštinski redovno uzimaju terapiju koju im je lekar pripisao, a ako osete neke promene da se jave svom lekaru. Svedoci smo da leti pritisak ume da bude niži, nego što je slučaj kada je hladno i skloniji su većim komplikacijama", podsetio je dr Otašević i naglasio da pravila koja su najkorisnija su ujedno i standardna.

"Možemo blagovremeno zatražiti pomoć ako nam je loše, tu su i čuveni zlatni standardni saveti, a to je izbegavajte da izlazite u toku dana kada je ovako vruće. Moj savet je da barem jednom u 6 meseci odu kod lekara. Dovoljno je da se uradi EKG, pritisak, da se vidi da li imate neke tegobe, i ono što je važno moramo da uradimo osnovne biohemijske analize, po kojim ćemo znati da li je nešto loše... Visok šećer, visok pritisak, visok holesterol su pokazatelji veoma lošeg stanja", savetuje doktor za Kurir TV.

Komentari (0)
Loading