'Kao da živimo u 18. veku': Zdrav otac troje dece (37) umro od gripa nekoliko dana nakon simptoma blagog kašlja

Slobodanka Ćorić Vesti 24.07.2023 06:55 0

Bio je pun života i hodajuća zabava. Suludo mi je da potpuno zdrav čoveka premine od gripa

kašalj

Shutterstock

Mate Babić iz Kanbere neočekivano je preminuo u sredu u ranim jutarnjim satima nakon što je oboleo od gripa B, a iza sebe je ostavio suprugu Karlu i njihova tri sina: trogodišnjeg Luku, šestogodišnjeg Sebastijana i sedmogodišnjeg Marka.

Karla navodi "kako je njen muž bio zdrav čovek, velika ličnost, planina od čoveka".

- Bio je pun života i hodajuća zabava. Suludo mi je da potpuno zdrav čoveka premine od gripa, to je kao da živimo u 18. veku - ističe.

Ona je obolela početkom prošle nedelje, a Mate je u petak imao blagi kašalj, ali je i dalje normalno obavljao svoje obaveze, spremao je večeru za decu.... Do utorka je bio toliko bolestan da je zakazao pregled kod lekara opšte prakse.

No, Mate nije mogao da ustane iz kreveta, te je Karla pomerila pregled na sledeći dan, a Mate ostao da se odmori. Nakon toga se nikad nije probudio.

U utorak uveče se mučio sa spavanjem, imao je visoku temperaturu i znojenje, drhtavicu i jake napade kašlja, pa je ustao i okupao se. Vratio se u spavaću sobu i seo na kraj kreveta, gde je i preminuo.

- Pozlilo mu je u subotu, a u sredu ga već nije bilo. Deluje mi kao da nije stvarno, prolazimo kroz noćnu moru - navodi skrhana udovica.

Par nije vakcinisan protiv gripa jer je Karla imala lošu reakciju na vakcinu protiv koronavirusa, prenosi "Dailymail".

Komentari (0)
Loading