Zbog ujeda krpelja, ostala nepokretna: Bivša misica besna na lekare jer nisu prepoznali simptome, "sve bi se rešilo sa turom antibiotika za 28 dana"

Slobodanka Ćorić Vesti 20.07.2023 10:12 0

Sada se moje telo gasi i muž mora da me nosi do toaleta i kupa me

misica

Printscreen/Twitter

Kirsti Hajsman rekla je da ju je bolest koju prenose krpelji ostavila nepokretnom i da se zbog greške lekara njeno telo "isključuje".

Ona ističe da su godine patnje mogle da se izbegnu da su je lekari testirali na lajmsku bolest kada su simptomi počeli, 2015. godine. Umesto toga, dobila je odgovarajuće objašnjenje za svoje stanje tek u februaru ove godine, nakon što je otišla u Meksiko kod lekara.

Ova tridesetčetvorogodišnjakinja, koja je krunisana za mis Hertfordšira 2015. godine, veoma je ljuta zbog propusta doktora.

- Da su me na vreme dijagnostikovali, sve bi se rešilo sa turom antibiotika u trajanju od 28 dana. Sada se moje telo gasi i muž mora da me nosi do toaleta i kupa me. Ranije sam bila sportista, a sada se budim potpuno slaba i u bolu. U poslednjih šest nedelja dva puta sam bila napolju. Moj život je krevet -  skrhano ističe.

Kirsti ističe da je dugotrajna upotreba steroida dovela do propadanja kostiju, a jedan specijalista joj je rekao "da ima kosti sedamdesetogodišnjakinje", prenosi "Dailymail".

Lajmska bolest je bakterijska infekcija koju prenose zaraženi krpelji. Simptomi mogu uključivati glavobolje, gubitak energije, bolove u mišićima, otečene zglobove, jasan osip na mestu ugriza, zatim visoku temperaturu, groznicu i neobjašnjiv umor.

Iako se leči antibioticima, ako se uoči rano, neki pacijenti tvrde da pate od stalnih simptoma koji traju godinama.

Komentari (0)
Loading