Prilikom odabira testenine obično se vodimo brendovima kojima smo verni, zanimljivim pakovanjem ili oblikom testenine. Retko obraćamo pažnju na boju testenine, koja može mnogo toga da nam otkrije.
Boja testenine zavisi od mnogih faktora; od sastojaka do tehnologije i metoda proizvodnje. Što je testenina intenzivnije žuta, sadrži više glutena, što garantuje dobro testo. U tom slučaju korišćena je sorta pšenice čije brašno nije uvek pogodno za svačiju upotrebu. U nekim slučajevima, previše glutena može izazvati probleme u probavnom sistemu.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Stoga vam otkrivamo trik kojim možete proveriti količinu glutena u testenini. Ako tokom kuvanja testenina voda ostane bistra, to znači da ima visok sadržaj glutena. Testenina sa niskim sadržajem glutena oslobađa skrob kada se kuva, a voda zbog toga postaje bela, što je čini zdravijom testeninom.
Zatim, kada ambalaža to dozvoljava, dobro pogledajte testeninu ili koristite ovaj zgodan savet i proverite koju testeninu najčešće koristite, piše Slobodna Dalmacija.