Glumac Dolf Lundgren se već godinama BORI rakom: Mutirao je i napravio HAOS na organima, sada tvrdi da je OVO okidač za bolest!

Vesti 12.05.2023 19:00 0

Švedski glumac Dolf Lundgren (65) otkrio je da se već osam godina bori s karcinomom pluća.

Glumac Dolf Lundgren se već godinama BORI rakom: Mutirao je i napravio HAOS na organima, sada tvrdi da je OVO okidač za bolest!

Profimedia

Glumac je ovo obelodanio u emisiji "In Depth with Graham Besinger", rekavši da mu je kancer dijagnostikovan 2015. godine.

- Potom sam radio snimke na svakih šest meseci, potom svake godine i sve je bilo u redu otprilike pet godina - započeo je glumac i dodao da je nakon toga 2020. godine nešto osetio, išao je na skener i lekari su utvrdili da postoji još šest tumora u toj oblasti, od kojih je jedan bio preveliki za uklanjaje i zahtevao je sistemsku terapiju.

- Ovo je dan posle moje operacije, izvadili su jedan tumor, zatim su pronašli još dva i izdvadili i njih i na kraju još tri mala. Nadajmo se da je očišćeno, ako umre, umre - rekao je Lundgren na snimku iz bolnice koji je prikazan u emisiji, aludirajući pritom na svoju nezaboravnu repliku iz filma "Roki 4"

Lekar je utvrdio da njegov rak bubrega mutira poput raka pluća, zbog čega je prilagodio lečenje tome, tako da je sve počelo da deluje mnogo brže.

Na jesen 2021. godine mu je otkriveno još tumora kada je došao u London da snima nastavke filmova "Akvamen" i "Plaćenici" i tada je shvatio da je sve gore nego što je mislio.

Doktori su mu spominjali tumore na plućima, stomaku, pa čak i kičmi i savetovali mu da napravi pauzu od posla i da se posveti porodici.

Lundgren je rekao da smatra da je upotreba steroida imala uticaj na njegovo telo:

- Probao sam steroide još 80-ih i 90-ih. Ne znam da li to ima veze sa rakom, ali naravno da me je to pogodilo jer bi moglo da ima veze sa tim. Razmišljao sam o tome, uvek misliš da si pogrešio. Mislim da možda postoji neka veza između terapije testosteronom i raka. Kada sam bio mlađi, uzimao sam steroide i to možda tokom deset godina.

Poznati Šveđanin je posle prvobitne crne prognoze, potražio drugo mišljenje o svojoj dijagnozi - jedna lekarka su mu je savetovala da promeni način lečenja i za tri meseca njegovi tumori smanjili su se za 20 do 30 procenata.

- Samo cenite to što ste dovoljno srećni da ste živi i cenite svaki trenutak koji postoji - zaključio je.

 

Komentari (0)
Loading