Buster DOZA: Napravite PRIRODNI sirup i ojačajte vaš IMUNITET kako biste sprečili bolesti

Vesti 01.12.2021 12:27 0

Među biljkama posebno je cenjen đumbir. Svež đumbir koristi se u kuhinji kao dodatak orijentalnim jelima, čorbi i sosovima

Đumbir

Shutterstock

Ponekad se dodaje u kuvano vino, likere i kolače. Đumbir je takođe lekovita biljka, koristi se u pripremi lekova, sirupa i terapijskih ulja. Pročitajte o svojstvima đumbira i kako da pripremite lek od đumbira za prehladu.

Sok od đumbira - lekovita svojstva

Sveži koren đumbira sadrži niz vitamina i minerala koji blagotvorno utiču na stanje našeg organizma: vitamine B, vitamin C, E i folnu kiselinu, kao i kalijum, natrijum, kalcijum, gvožđe, cink, mangan, fosfor i selen. Zahvaljujući tako bogatom sastavu, đumbir vekovima podržava metode kućnog lečenja. Sirup od đumbira koristi se kod prehlade, glavobolje, reumatskih problema i digestivnih tegoba. Đumbir deluje protiv mučnine, povraćanja i nadimanja. Kada se doda u čaj, doneće olakšanje kod upale gornjih disajnih puteva, bolova u mišićima i zglobovima. 

Napitak od đumbira će pomoći u smanjenju telesne težine, pa ga koriste ljudi koji mršave i žele da ostanu vitki, jer đumbir ubrzava metaboličke procese. Oni koji jedu đumbir brzo se osećaju siti, tako da mogu da smanje hranu i kalorije. Pored toga, đumbir pokreće detoksikaciju organizma i samim tim zdrav gubitak težine.

Recept za sirup od đumbira, meda i limuna

Đumbir sa medom i limunom preporučuje se kod oboljenja gornjih disajnih puteva kao efikasan lek sa efektom zagrevanja. Sirup od đumbira se koristi kod prvih simptoma infekcije, kao što su glavobolja, temperatura, bolovi u mišićima i zglobovima i grlobolja.

Đumbir protiv kašlja i prehlade:

Sastojci:

  • Đumbir - svež koren
  • Limun - 2 srednje veličine
  • Med 
Priprema:

Koren đumbira oljuštite i nasecite na krupne delove. Plod limuna isperite pod mlazom vode i prelijte vrelom vodom, a zatim ih isecite na kriške.

U teglu slojevito stavite sastojke za sirup od đumbira - sloj đumbira, sloj kriški limuna i 2-3 kašike meda.

Položite slojeve đumbira, limuna i meda dok se posuda ne napuni. Zatvorite teglu i stavite je na hladno mesto jedan dan.

Gotovi sirup od đumbira, meda i limuna procedite i čuvajte u frižideru.

Doziranje:

Đumbir za kašalj i bol u grlu se daje 3 puta dnevno po 1 kašika. Za jačanje imuniteta možemo dodati kašičicu sirupa u čaj, u čašu vode ili uzimati 1 kašiku sirupa dnevno. 

Piće od đumbira - efikasno sredstvo za gubitak težine

Zdrav i dokazan način za mršavljenje.

Voda sa đumbirom

Za pripremu proizvoda koristi se svež koren đumbira, oljušten i isečen. Kriške đumbira prelijte sa 1 šoljom vode i dinstajte oko 20 minuta. Kada se sok ohladi, pije se tokom dana, uz dodatak limuna i meda.

Doziranje:

Ispijanje 1 šolje ovog napitka dnevno pomaže u detoksikaciji organizma i jačanju njegove otpornosti na infekcije. Efekat mršavljenja postići ćemo nakon 2-3 meseca upotrebe, pijući 3-4 čaše vode sa đumbirom dnevno.

 

Komentari (0)
Loading