Podočnjaci nisu jedini simptom bolesti BUBREGA: Urolog dr Milošević UPOZORIO na ove ne toliko očigledne PROMENE!

Vesti 07.04.2023 09:45 0

Pažljivo se pogledajte u ogledalo

Podočnjaci nisu jedini simptom bolesti BUBREGA: Urolog dr Milošević UPOZORIO na ove ne toliko očigledne PROMENE!

Printscreen/Youtube

Osim jasnih simptoma koji nam govore da sa bubezima nije nešto kako treba, postoje i oni ne toliko upadljivi. 

Urolog Aleksandar Milošević je rekao za "Mondo" da treba pažljivo da pogledamo u ogledalo i obratimo pažnju na ove stavke: 

1. Nadutost

Problemi sa bubrezima se uvek manifestuju na licu tako što se javi otok donjih kapaka. Istina, ponekad se kao simptom lezija tankog creva formiraju neobične kese ispod očiju, a lekar će svakako utvrditi šta je tačan uzrok.

2. Modra boja ispod očiju

Naročito ako se javlja nakon buđenja. Ovo je znak loše filtracije tečnosti u bubrezima. Može da govori i o "začepljenju" drenažnog sistema tela lepljivim supstancama imunoglobulina, što je reakcija na neodgovarajuću hranu.

3. Suva koža 

Prekomerna suvoća kože, uključujući i lice, ukazuje na neadekvatan unos tečnosti u organizam i poremećaj u radu sistema za izlučivanje. Takođe, to može da bude i znak problema sa štitnom žlezdom. Da biste utvrdili tačan uzrok promena, trebalo bi da se obratite lekaru.

4. Pojačana vlažnost kože

Ovo može da bude znak nedostatka vitamina D ili trovanja. Što je, pak, povezano sa problemima sistema za izlučivanje.

5. "Geografski jezik"

Promena receptora ukusa, takozvani "geografski jezik" (prekriven jarkocrvenim mrljama sa belim obodom), kao i pukotine na njemu ukazuju na razne patologije. Promene u korenu jezika ukazuju na probleme sa bubrezima i bešikom.

6. Promene u obliku ušiju

Stručnjaci kažu da ako se oblik ušiju promenio, onda su razlog bubrezi. Dakle, previše tvrda hrskavica školjke ukazuje na genetsko zdravlje bubrega, a meka ukazuje na sklonost ka problemima urinarnog sistema.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading