"Mislila sam da UMIREM, puzala sam po bolnici od BOLOVA": Žena UPOZORILA sve na OVE moguće komplikacije, jer je jedva ostala ŽIVA!

Vesti 01.03.2023 11:20 0

Odvajanje posteljice je jako ozbiljno stanje, jedna mama je podelila svoje iskustvo kao apel trudnicama da reaguju na prve simptome.

Porođaj

Shutterstock

Odlubljivanje posteljice ili abrupcija placente  je stanje koje može da se desi iznenada u trudnoći. Može biti opasno i za trudnicu i za bebu. Srećom, ne dešava se često.

Jedna mama podelila je fotografije svoje bebe kako bi upozorila upravo na simptome koji su nju, ali i njenu devojčicu skoro koštale života. 

Njenu priču na svom profilu objavila je bolničarka Niki Džakart kao apel trudnicama da reaguju na prve simptome ovog opasnog stanja.

Fotografije prikazuju novorođenče Frenki spojeno na žice i kablove u bolnici, gde je stavljeno u stanje ''hlađenja'', što omogućava stanicama više vremena za oporavak od neuroloških oštećenja. Prisećajući se traumatičnog razdoblja, mama dvoje dece rekla je da je imala normalnu trudnoću, dok nije došla do 39. nedelje kada su joj počele kontrakcije. 

 

 

- Bol koju sam osetila tokom kontrakcija bila je neopisiva-, objasnila je.

- Osetila sam toliko jake bolove da sam mislila da umirem. Morala sam da puzim po podu bolnice kada smo stigli- rekla je.

- Mama je tada saznala da su tako jaki bolovi čest simptom odvajanja posteljice. Ova ozbiljna komplikacija događa se kada posteljica počne da se odvaja od unutrašnje strane zidova materice, zbog čega može da bude kobna za majku, ali i za bebu - dodala je. 

Može da uzrokuje bolove u stomaku, krvarenje i česte kontrakcije. Takođe, može ograničiti dovoljan protok kiseonika i hranljivih materija za bebu, povećavajući rizik od preranog porođaja, problema sa rastom i mrtvorođenosti.

'- Kad su ustanovili da sam otvorena samo dva centimetra, a inače imam visok prag boli, lekari su slegli ramenima i poslali me kući. Ali nakon samo dva sata vratila sam se u bolnicu povraćajući od bolova -, nastavila je žena.

Brzo je inducirana i samo nekoliko trenutaka nakon toga izgubila je 700 mililitara krvi. Kad se pokazalo da otkucaji njenog srca i bebe opadaju, lekari su odlučili da naprave hitan carski rez, kako bi ih spasili.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading