Koliko Kim Kardašijan ide daleko da bi imala savršenu liniju? Pomerila je sve granice, sama sebi ubrizgava lek protiv teške bolesti

Vesti 19.01.2023 13:40 0

Svako ko želi da ide na rigoroznu dijetu bi prvo trebalo da se konsultuje sa lekarom ili nutricionistom, a isto važi i za korišćenje suplemenata i lekova

Koliko Kim Kardašijan ide daleko da bi imala savršenu liniju? Pomerila je sve granice, sama sebi ubrizgava lek protiv teške bolesti

Shutterstock

Ipak, čini se da mnogom ženama nekada nije prioritet zdravlje, već bi sve učinile da uđu u farmerke nekoliko brojeva manje. Najnoviji hit u svetu poznatih jeste upotreba leka za dijabetes za mršavljenje, a čini se da su ga mnoge slavne ličnosti oduševljeno prigrlile.

Medicinsko ime ovog leka je Semaglutide, a proizvodi ga danska farmaceutska kuća Novo Nordisk. Injekcije se dobijaju jednom nedeljno, a namenjen je lečenju Dijabetesu tipa II. U poslednjih godinu dana ovaj lek se po skupim klinikama nudi i kao tretman za mršavljenje, a mesečna cena (pošta ga za ovu vrstu upotrebe nigde ne pokriva osiguranje) iznosi od 1000 do 1500 dolara.

Da stvari budu još bizarnije, koriste ga i neki lekari koji ga prodaju u estetske svrhe i tvrde da praktično nemaju nikakvih osetnih nus-pojava, osim blage mučnine kada konzumraju masniju hranu.

Prvo se uzimaju manje doze, a zatim se prelazi na veće. Ima i onih koji vole lek da koriste posle liposukcije, kako bi za nekoliko dana dobili perfektnu liniju. Pored toga, nakon nekoliko prvih puta, pacijenti mogu da injekcije daju sami sebi (baš kao i osobe koje boluju od Dijabetesa) pa ne postoji potreba da se poseti lekar.

Pored pogrešne poruke koju slavne ličnosti šalju mladim devojkama, a to je da je idealna figura ispred svega, pa i zdravlja, postoji još jedan problem koji je sporan. Naime, pretpostavlja se da je pomama za ovim lekom tolika da je na tržištu počela da vlada nestašica Ozempica, što stvara problem ljudima koji žive i bore se sa ovom surovom bolešću.

Komentari (0)
Loading