Operacija nije JEDINO rešenje: Jedna BILJKA rešava problem ČUKLJEVA, žene se kunu u ovaj NAPITAK

Vesti 06.10.2022 13:00 0

Čukljevi na nogama su prava noćna mora, posebno za žene

Operacija nije JEDINO rešenje: Jedna BILJKA rešava problem ČUKLJEVA, žene se kunu u ovaj NAPITAK

Shutterstock

Čukljevi predstavljaju abnormalni rast kosti, obično u unutrašnjem delu zgloba, a odmah ispod nožnog prsta. Ovo uzrokuje dodatno formiranje kosti i izvesnu neusklađenost nožnog palca, što dovodi do njegovog izlaženja napolje. Stanje ozbiljno utiče na svakodnevni život obolelog, a čini i da vaša stopala izgledaju neprivlačno.

Većini ljudi sa čukljevima je teško pronaći i obuću koja dobro pristaje i udobna. Iako većina misli da je operacija jedino rešenje za njihov beskrajni problem, čukljevi se mogu lečiti lako, uz jeftinih sastojaka, koji svi imamo u kuhinji. Sajt OneHowTo navodi da je moguće rešiti se čukljeva uz pomoć lovorovog lista.


Korišćenje lovorovog lišća za uklanjanje čukljeva

Postoje dva različita načina na koja možete da se rešite čukljeva lovorovim lišćem, evo obe metode:

Metod 1

Uzmite 1 kašiku smrvljenog lovorovog lista i pomešajte je sa 300 ml vode. Ovu mešavinu kuvajte 5 minuta, sipajte u termos i ostavite preko noći. Sledećeg dana, ujutru procedite smešu i pijuckajte je tokom dana. Smešu ne treba konzumirati odjednom. Svaki dan napravite svežu mešavinu i pijte je 3 dana. Zatim sačekajte nedelju dana i ponovite još 3 dana. Definitivno ćete videti izvesno poboljšanje za 10 dana, a vaši čukljevi će biti potpuno zaceljeni u roku od 2 meseca. Ne samo da će vam bol biti olakšan, već će se i njihov izgled postepeno poboljšavati. Jedini nedostatak ove metode je vrlo često mokrenje. To je zato što se soli u vašem sistemu rastvaraju, iritiraju vašu bešiku i izlaze u obliku urina.

Metod 2

Pet lovorovih listova sitno izgnječiti i preliti sa oko 100 ml 96% alkohola. Ovu mešavinu držite netaknutu nedelju dana, a zatim procedite. Posle nedelju dana, pomešajte 1 kašiku sode bikarbone u vodi i potopite noge u nju. Sada osušite stopala i nanesite mešavinu lovorovog lišća i alkohola na čukljeve. Nakon toga nosite pamučne čarape, Veoma brzo ćete primetiti rezultat.


 

Komentari (0)
Loading